Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣε λίγες ημέρες εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων: Πράσινες και Υγιείς οι πόλεις του μέλλοντος

Σε λίγες ημέρες εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων: Πράσινες και Υγιείς οι πόλεις του μέλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων,  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου. Ο Π.Ο.Υ ενώνει τον ΟΗΕ και τους εταίρους του για τον εορτασμό αυτής της ημέρας κάθε χρόνο, αναγνωρίζοντας την υγεία και την ευημερία ως αναπόσπαστο μέρος της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς αστικοποίησης. Ως αυξανόμενη προτεραιότητα για τον Π.Ο.Υ, η αστική υγεία είναι ένας τομέας που απαιτεί μια οριζόντια προσέγγιση για την αντιμετώπιση των τριών βασικών ανησυχιών για τη δημόσια υγεία στις αστικές περιοχές – μη μεταδοτικές ασθένειες, μολυσματικές ασθένειες και τραυματισμούς και διαπροσωπική βία.

Την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων, ο Π.Ο.Υ διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις για να λανσάρει τις νέες τεχνικές οδηγίες και εργαλεία, να διαδώσει μηνύματα συνηγορίας και να ευαισθητοποιήσει για θέματα υγείας των πόλεων μαζί με ειδικούς στον τομέα της υγείας και επαγγελματίες του χώρου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων 2023 εστιάζει στο θέμα «Χρηματοδότηση βιώσιμου αστικού μέλλοντος για όλους» για να διερευνήσει πώς να ξεκλειδώσετε τις μετασχηματιστικές επενδύσεις στον αστικό σχεδιασμό και να επιτύχετε επαρκή δημοσιονομική αποκέντρωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ