Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής

O Περιφερειάρχης Αττικής βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη  Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, συντονίζοντας τις προσπάθειες έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η «Μήδεια»

Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100  μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που είτε επιχειρούν, είτε βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι σε δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για την διαχείριση της κακοκαιρίας.

Σε δρόμους που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας η μετακίνηση γίνεται χωρίς προβλήματα, μετά από  συνεχείς παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο τμήμα της Εθνική Οδού το οποίο έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει στην προσπάθεια διευκόλυνσης των οδηγών, την ανάδοχο εταιρεία Νέα Οδό, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάνοιξη της.

Για τον εμβολιασμό

Για τους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης με απόφαση του κ. Πατούλη, η Περιφέρεια διαθέτει οχήματα που θα τους μεταφέρουν στα εμβολιαστικά κέντρα.  Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2108210067.

 

Ο  Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου συνεργεία της Περιφέρειας επιχείρησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για να εμβολιαστούν.

 

Δηλώσεις:

Σε δηλώσεις του  ο κ. Πατούλης κατά τη μετάβαση του στην Εθνική Οδό  επισήμανε σχετικά:

«Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, για να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είμαστε δίπλα στους πολίτες προκειμένου να μην νιώσει κανένας απροστάτευτος.

Η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Ήρθαμε εδώ στην Εθνική Οδό η οποία έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να δούμε πως έχει η κατάσταση.

Υπεύθυνη για τη διάνοιξη της Εθνικής Οδού είναι η Νέα Οδός. Εμείς έχουμε την ευθύνη διάνοιξης των περιφερειακών αξόνων και το πράξαμε. Ωστόσο αν μας ζητηθεί, θα συνδράμουμε και με δικά μας μηχανήματα, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Εμείς σε όλα τα επίπεδα των περιφερειακών αξόνων ευθύνης μας δώσαμε μάχη όλο το βράδυ και τα κρατήσαμε  ανοιχτά, ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου απαιτείται, με στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους  και για το θέμα των εμβολιαστικών κέντρων τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για τους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν. Η Περιφέρεια θα συνδράμει και σ΄αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας οχήματα για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, λόγων των καιρικών συνθηκών.

Κλείνοντας  θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που όλες αυτές τις ώρες βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν προβλήματα και να εξασφαλίσουν με ασφάλεια την μετακίνηση των πολιτών. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας».

 

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Πατούλη στο παρακάτω link:

 

Ελέγξτε επίσης

Κακοκαιρία που τα έχει όλα από το Σάββατο

Χιονοπτώσεις, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρός παγετός, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αλλά και ισχυρές βροχές …