Άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα

Το προσωπικό της Α.Ε Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, συμμετείχε σε εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελευσίνα. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εφαρμογή του Contingency Plan της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ κατόπιν ρύπανσης που προκαλείται από υποτιθέμενη πρόσκρουση πλοίου στον προβλήτα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, από πιστοποιημένους κατά IMO εισηγητές της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος (ΤΠΠ), ενώ η συμμετοχή των εργαζόμενων ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, πραγματοποιήθηκε: ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών (Κεντρικό Λιμεναρχείο) και λοιπών εμπλεκομένων, κινητοποίηση των Ομάδων Αντιμετώπισης Ρύπανσης (ΟΑΡ) των εγκαταστάσεων καθώς και τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος (πόντιση πλωτών φραγμάτων για περιορισμό της ρύπανσης, χρήση ελαιοσυλλεκτών για μηχανική περισυλλογή του, απορροφητικών και προσροφητικών μέσων, κτλ).

Κατά τον απολογισμό της  άσκησης, συζητήθηκαν οι ειδικές διαπιστώσεις/προτάσεις των εξειδικευμένων συντονιστών της ΤΠΠ, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη βελτιστοποίηση της απόκρισης, του συντονισμού και της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων.

Ελέγξτε επίσης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Πελοπόννησο-Εκδήλωση από το ΚΑΠΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με την υποστήριξη …

Τα Περιοδικά μας