Στερεά Απόβλητα: Σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου στην Αττική- Δημιουργία 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Με την συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου το απόγευμα, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Β. Πάνου, καθώς επίσης στελέχη και συνεργάτες του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στην Αττική, τόνισε ότι υπάρχει μια παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας και  υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον Σχεδιασμό της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ επισημαίνοντας ότι μέσα σε ένα χρόνο, έχουν γίνει περισσότερα από ό,τι τα προηγούμενα πέντε χρόνια και τόνισε ότι «με συγκεκριμένα βήματα γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συνεργαζόμαστε στενά με την κεντρική διοίκηση και τους δήμους της Αττικής και δεν θα επιτρέψουμε οι πολίτες της Αττικής να ζήσουν με τα σκουπίδια στην πόρτα τους».

O Περιφερειάρχης Αττικής με τον Γ.Γ του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκο.

 

Το Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής

Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάληψη δράσεων ανακύκλωσης, την παράδοση στους δήμους της Αττικής 80 νέων απορριμματοφόρων και 9000 καφέ κάδων ανακύκλωσης για την δημιουργία δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων. Όπως τόνισε, στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι να εξασφαλιστούν επιπλέον 100 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και 40.000 καφέ κάδοι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πράσινα σημεία και στις γωνιές ανακύκλωσης. Επίσης στα ζητήματα των υγρών αποβλήτων διαπιστώθηκε πρόοδος και σημειώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επεξεργασία λυμάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Αττικής.

Το  σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής αφορά μεταξύ άλλων, εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή και δημιουργία ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, επικαιροποίηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, κατασκευή νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και δημιουργία 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

 

Ελέγξτε επίσης

Περιφέρεια Αττικής: δημοπράτηση έργων για όμβρια προϋπολογισμού 2.870.967,74 ευρώ

Η δημοπράτηση του έργου  «Αγωγοί Ομβρίων σε Οδούς της Περιοχής Τερψιθέας Δήμου Γλυφάδας»  χρηματοδοτείται από …