Στιγμιότυπο απο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Θιβέτ.

Στη Στέγη του Κόσμου, θα παράγει ενέργεια…αλλά και στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα της Κίνας, το πρώτο αιολικό πάρκο σε υψόμετρο 4.850 μέτρων στον δήμο Trigu, της επαρχίας Comai, στην αυτόνομη περιοχή του Θιβέτ της νοτιοδυτικής Κίνας, συνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λίγο πριν εκπνεύσει το 2021.

Το αιολικό πάρκο έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 22 μεγαβάτ, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την POWERCHINA και αποτελεί ερευνητικό έργο επίδειξης αιολικής ενέργειας σε εξαιρετικά μεγάλο υψόμετρο. Άλλωστε, το Θιβέτ, είναι το μεγαλύτερο σε ύψος, οροπέδιο της γης, ονομαζόμενο και ως «Στέγη του Κόσμου».

Εκτός από την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη οι τοπικοί παράγοντες αναμένουν να προωθήσει και την τουριστική βιομηχανία.

 Πρόσφατα, ανακοινώθηκε αιολικό έργο 84 MW στην νοτιοδυτική Βοσνία, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη βαλκανική χώρα, με κόστος περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Από την τελετή υπογραφής και έναρξης του έργου στο Ivovik Wind Farm στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Η κινέζικη κοινοπραξία που αποτελείται από την China National Technical Import & Export Corporation και την Powerchina Resources Ltd έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει την κατασκευή του πάρκου, το οποίο όμως, δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από την άνοιξη του νέου έτους. Αυτή είναι και η πρώτη επένδυση των κινεζικών εταιρειών στις ΑΠΕ, στη Βοσνία, καθώς έχουν ήδη επενδύσει σε έργα άνθρακα.

 

 

 

 

 

Τα Περιοδικά μας