Στρατηγικής σημασίας συνεργασία: Δήμος Αθηναίων και ΓΕΕΘΑ για την ανακύκλωση

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί επέκταση της ανακύκλωσης στο στρατόπεδο «Παπάγου», την έδρα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπου στεγάζονται χιλιάδες πολίτες και προσωπικό.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών και των βιοαποβλήτων του Στρατοπέδου «Παπάγου» πού είναι και η έδρα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το Στρατόπεδο «Παπάγου», εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και ενισχύεται με τις απαραίτητες υποδομές εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.

Πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, 19 για ανακύκλωση (μπλε) και 33 για βιοαπόβλητα (καφέ) θα «απλωθούν» σε όλο το στρατόπεδο, σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους, προκειμένου  να εναποτίθενται  με ευκολία τα απορρίμματα στο σωστό σημείο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά, με νερό και απολυμαντικά, όλους τους κάδους. Έτσι, αποφεύγεται το φαινόμενο υπερχείλισης των κάδων και διασφαλίζεται η υγιεινή των στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Δηλώσεις:

«Ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί ένα πρότυπο σχεδιασμό ανακύκλωσης. Επενδύουμε συνέχεια στα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, διότι για εμάς , η επόμενη χρονιά, το 2021 θα είναι η χρονιά της Ανακύκλωσης. Είναι η στιγμή της Αθήνας, να σηκωθεί όρθια. Χαιρόμαστε λοιπόν πάρα πολύ κύριε Αρχηγέ, που είμαστε σήμερα εδώ. Ελπίζω σήμερα να ήταν μόνο μια αρχή και να μπορέσουμε στο μέλλον να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας»,  τόνισε στην διάρκεια της χθεσινής τελετής για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε «με γνώμονα το ευρύτερο καλό του κοινωνικού συνόλου, υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο Αθηναίων το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», στέλνοντας παράλληλα ισχυρό το μήνυμα της συνεργασίας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με τον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας, τον Δήμο Αθηναίων».

Παρών στη υπογραφή του Μνημονίου ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το ΓΕΕΘΑ ήταν από την πλευρά του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Αβραμίδης, ο οποίος έχει την ευθύνη της σημαντικής προσπάθειας για την ενίσχυση και την επέκταση της ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

 

Ελέγξτε επίσης

Βιαοπόαβλητα στο Περιστέρι: Επεκτείνεται το πρόγραμμα και στους Παιδικούς Σταθμούς

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου μαζί με τους συνεργάτες της, ενημέρωσε τις προϊσταμένες …

Τα Περιοδικά μας