Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΣύγχρονος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη-Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής...

Σύγχρονος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη-Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής 1.9 εκατ. ευρώ

Ένα νέο σύγχρονο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, χωρητικότητας 54 νηπίων, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού, 1.9 εκ. ευρώ, απέκτησε ο Δήμος Πετρούπολης.

Τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας πραγματοποιήθηκαν χθες από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, Αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πετρούπολης και πολλών γονέων, των οποίων τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στον νέο παιδικό σταθμό.

Η νέα σχολική μονάδα, κατασκευάστηκε με σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η οποία, θα φιλοξενεί με  ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένη με όλο των απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

«Μετά την πρόσφατη υπογραφή χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, παραδίδουμε  στο Δήμο  άλλη μία σύγχρονη σχολική δομή, ένα έργο που και αυτό αποτελεί καρπό και αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄Βαθμού», τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια χρηματοδοτεί πάνω από  45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρω, ενώ έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος , αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνει για τον Δήμο Πετρούπολης, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, ώστε η Πετρούπολη να καταστεί ένας από τους πιο ανεπτυγμένους Δήμους, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου.

Δείτε το βίντεο από την τελετή εγκαινίων:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ