Από αριστερά προς δεξιά: Η κ. Κρ. Πρεκεζέ – Εκτελεστική Συντονίστρια της HELMEPA, η κ. Σ. Παληού – Πρόεδρος της HELMEPA, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και η κ. Ι. Μαρτίνου – Μέλος του ΔΣ της HELMEPA,

Συνάντηση HELMEPA με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

H πρόεδρος της HELMEPA κ. Σεμίραμις Παληού με το μέλος του ΔΣ κ. Ιωάννα Μαρτίνου και από τη Γραμματεία της ένωσης την Εκτελεστική Συντονίστρια κ. Κριστιάνα Πρεκεζέ επισκέφθηκαν την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως (την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου) και την ενημέρωσαν τις τρέχουσες πρωτοβουλίες εθελοντικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της ένωσης.

Η Υπουργός ενημερώθηκε για την εθελοντική συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» τα τελευταία 27 χρόνια, οι οποίοι με ζήλο καθοδηγούν τους μαθητές τους σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα.

Η κ. Κεραμέως, γνωρίζοντας τα προγράμματα και τις δράσεις της HELMEPA, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω συμβολή της ένωσης στους στόχους του Υπουργείου, με σκοπό την ενίσχυση της βιωματικής εκπαίδευσης και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σύντομα, θα εξετάσει, με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το θέμα, αναφορικά με τους τομείς του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διαμορφώσουν πλαίσιο συνεργασίας ώστε να τεθούν οι βάσεις σταθερής σύμπραξης για την προώθηση κοινών στόχων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νέας γενιάς.

Ελέγξτε επίσης

Ν. Κεραμέως: Σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

  Η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Θήβας υπήρξε …

Τα Περιοδικά μας