Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιώσιμη ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων  Ν.Π.Ι.Δ., κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, κατά τη διάρκεια του 3ου Athens Investment Forum, μιλώντας στην ενότητα με τίτλο, «Η Ελλάδα στο ραντάρ των επενδύσεων» ανέφερε τα εξής:

«Κρίσιμο παράγοντας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και πρωτίστως για την υλοποίηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας είναι η τόνωση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των Ελλήνων επιστημόνων, μέσω της ενίσχυσης του θεσμού της εγγυοδοσίας». Αυτό δήλωσε από το Ζάππειο, ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών, Κωνσταντίνος Μακέδος, κατά τη διάρκεια του 3ου Athens Investment Forum, μιλώντας στην ενότητα με τίτλο, «Η Ελλάδα στο ραντάρ των επενδύσεων».

Όπως εξήγησε ο κ. Μακέδος, «για να έρθουν οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα πρέπει πρώτα εμείς να επενδύσουμε σε δύο συντελεστές: Στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία του κράτους, αλλά και στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ως βασική συνιστώσα, του νέου οικονομικού υποδείγματος, που επιβραβεύει την ποιότητα και την καινοτομία μακριά από κάθε είδους παρασιτισμό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, «σε όλα τα έργα θα συνεισφέρουν και θα τα φέρουν εις πέρας, κατά κύριο λόγο, οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, οι χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες».

 

 

Τα Περιοδικά μας