Συνάντηση ΥΠΕΝ με πρέσβη Σουηδίας για θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πράσινες τεχνολογίες (φωτό αρχείου)

Συνάντηση Κώστα Σκρέκα, με την πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα-Ενδιαφέρον από σουηδικές εταιρείες για ΑΠΕ και διαχείριση απορριμμάτων

Στη συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα με την πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, κ. Charlotte Sammelin συζητήθηκαν θέματα όπως η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε πως η πλειονότητα των πράσινων επενδύσεων που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνεται στην ανάπτυξη υποδομών ΑΠΕ, την αποθήκευση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, την προστασία της βιοποικιλότητας, την ορθολογική διαχείριση υδάτων και την κατασκευή εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων.

Η κ. Sammelin συζήτησε με τον Έλληνα Υπουργό το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ ανέφερε ότι το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης προτίθεται να οργανώσει εργαστήριο για το θέμα στο οποίο θα επιθυμούσε να προσκαλέσει Έλληνες επιστήμονες.

Η πρέσβης της Σουηδίας μετέφερε το ενδιαφέρον σουηδικών εταιρειών για την υλοποίηση επενδύσεων, σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ελέγξτε επίσης

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Κ. Σκρέκα- Θα δοθεί παράταση για τους δασικούς χάρτες

Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος …

Τα Περιοδικά μας