Συνάντηση Περιφέρειας-ΔΕΔΔΗΕ: Αναγκαία η υπογειοποίηση των καλωδίων

Συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία ξεκίνησε ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τον ΔΕΔΔΗΕ, με την συνάντηση του κ. Γιώργου Πατούλη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Διαχειριστή κ. Αναστάσιου Μάνου

«Βάσει των αρμοδιοτήτων μας κινηθήκαμε άμεσα και καταφέραμε όλες αυτές τις ημέρες να κρατήσουμε ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο ευθύνης μας διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα και στα συνέργεια του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία είχαν και την ευθύνη αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Από την πλευρά του ο κ. Α. Μάνος επισήμανε τα εξής:

«Mε στόχο τον αμεσότερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών μας, η σημερινή μας συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και η εποικοδομητική μας συζήτηση εκτιμώ ότι θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συνεργασία μας, έτσι ώστε να σταθούμε από κοινού πιο κοντά στον πολίτη ειδικά όταν προκύπτουν έκτακτες και ακραίες συνθήκες όπως αυτές που όλοι βιώσαμε το τελευταίο διάστημα».

Η υπογειοποίηση

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη υπογειοποίησης των δικτύων προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε η σύσταση ενός μεικτού κλιμακίου της Περιφέρειας και του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης και ένταξης σχετικών έργων στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ελέγξτε επίσης

Πιλοτικό πρόγραμμα για την βιώσιμη αστική κινητικότητα

Προαναγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο επιστολής του για την κατάρτιση …

Τα Περιοδικά μας