Συνεχίζεται η ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής – Στο Κερατσίνη ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

Άλλη μια Λαική Αγορά επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης με σκοπό την προώθηση του μηνύματος της ανακύκλωσης και την συλλογή βιοαποβλήτων. Ενα πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαίου.

Τα «κινητά πράσινα σημεία» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης τη συλλογή βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες, τους  παραγωγούς και πωλητές Λαϊκών Αγορών, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καθώς και για την ανταπόκριση των πολιτών.

«Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά οι πολίτες ανταποκρίνονται στο ενημερωτικό πρόγραμμα και συμμετέχουν ενεργά. Μέσα από την ανακύκλωση, μέσα από την κυκλική οικονομία επιστρέφουμε τα προϊόντα πάλι προς χρήση και συγχρόνως αποφεύγουμε την ταφή τους, η οποία προξενεί βλάβες στο οικοσύστημα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης.

Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και έχει κεντρικό σύνθημα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου». Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, το πρόγραμμα ενημέρωσης θα αναπτυχθεί συνολικά μέχρι την ολοκλήρωσή του σε 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.

Στη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Κερατσινίου τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σ. Μελάς, ο Διευθυντής των λαϊκών αγορών Χ. Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών “ΠΟΣΠΛΑ” Δ. Μουλιάτος, ο Πρόεδρος της Β. Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γ. Τσούνιας και στελέχη του Προγράμματος επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής Green City.

Το Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο τη δράσης οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν στο ειδικό προγράμματα επιβράβευσης και ανταπόδοσης,  με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν. Επίσης δίδεται η ευκαιρία να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν. Επίσης οι πολίτες ενημερώνονται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι πολίτες μπορούν να πάρουν δωρεάν πιστοποιημένο κομπόστ που παράγεται από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ ( www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής.

Ελέγξτε επίσης

Ενεργειακή αυτονομία στο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου …

Τα Περιοδικά μας