;

Συνέδριο: Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟ 2014

Η ανακύκλωση το 2014. Η κατάσταση σήμερα, τα προβλήματα, οι προτάσεις, οι λύσεις.
17 Ιουλίου 2014 στο ξενοδοχείο Novotel Athens (Μιχαήλ Βόδα 4, Αθήνα).
Χορηγός επικοινωνίας περιοδικό ECOTEC.
Το περιοδικό Ecotec, υπηρετώντας με συνέπεια, εδώ και 10 χρόνια την προστασία περιβάλλοντος, την καινοτομία και την αγορά των πράσινων τεχνολογιών διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης.
Ο καλόπιστος διάλογος και η επαφή όλων των εμπλεκομένων στον νευραλγικό χώρο της ανακύκλωσης, σε μια χρονική περίοδο που επηρεάζεται από την οικονομική ύφεση, έχοντας υποβαθμίσει την υπόθεση «περιβάλλον», θεωρούνται κάτι περισσότερο από αναγκαία.
Το Ecotec δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο…Εχοντας καλύψει τα περισσότερα συνεδριακά γεγονότα, τόσο στην διαχείριση αποβλήτων όσο και στην ανακύκλωση, θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή για μεγαλύτερη εστίαση στις πραγματικές συνθήκες γύρω από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πιο σημαντικό χώρο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη.
Μετά και τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου ανέδειξε νέους τοπικούς άρχοντες, και επικεφαλής στις Περιφέρειες της χώρας, είναι σημαντικό να επαναπροσδιοριστεί η ωφέλεια από την σωστή λειτουργία της αλυσίδας της ανακύκλωσης: από την πόρτα του πολίτη, τα ΚΔΑΥ, έως και τα νέα έργα που είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης είτε πρόκειται να σχεδιαστούν.
Σε αυτήν την προσπάθεια το Ecotec, καλεί εκπροσώπους της Πολιτείας, των Συστημάτων Ανακύκλωσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της αγοράς, τις οικολογικές οργανώσεις, δημοσιογράφων κι επικοινωνιολόγων, να διατυπώσουν τις απόψεις τους για μεγαλύτερη διείσδυση και προώθηση της ανακύκλωσης.
Φιλοδοξία του περιοδικού να καταγραφούν οι απόψεις και να επιδοθούν στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, με σκοπό να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της.
Ανάλογες προσπάθειες σαν κι αυτή θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον, και σε άλλους σημαντικούς τομείς των πράσινων τεχνολογιών.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί την Δευτέρα 14 Ιουλίου.

Ελέγξτε επίσης

Ελλάδα: Καταδίκη για Natura και βιοποικιλότητα-Το χρονικό της απόφασης

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην απόφαση της αναφέρει τα εξής: 1)  Η Ελληνική Δημοκρατία, …