Ο κ. Στυλιανίδης, δεξιά, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον.

Συνεργασία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία, Virginijus Sinkevičius, με αντικείμενο την ενίσχυσης της συνεργασίας και προώθησης συνεργειών μεταξύ της χώρας μας και των ευρωπαϊκών θεσμών σε θέματα που άπτονται της αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης.

Ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο Πρόληψη-Ετοιμότητα-Ανθεκτικότητα, με δεδομένη την άριστη συνεργασία της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως προωθητής συλλογικής δράσης όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ανέδειξε παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU που θα δώσει μια νέα διάσταση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, βελτιώνοντας συνολικά την ευρωπαϊκή ετοιμότητα και ανθεκτικότητα.

Από πλευράς του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε ότι την εποικοδομητική συνεργασία της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πραγματικά κατανοεί το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής» και διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα μας «δεν θα μείνει ποτέ μόνη» στην αντιμετώπιση προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική κρίση.

 

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων από την κλιματική κρίση.

Η συνάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Στυλιανίδη με την Υπουργό …

Τα Περιοδικά μας