Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔιαχείριση ΑποβλήτωνΟΤΑΤα Χριστούγεννα δεν είναι οικολογικά…ή εμείς υπερβάλλουμε αγνοώντας το περιβάλλον

Τα Χριστούγεννα δεν είναι οικολογικά…ή εμείς υπερβάλλουμε αγνοώντας το περιβάλλον

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι πολύχρωμες, χρειάζονται φως, σε αντίθεση με το σκοτάδι που επικρατούσε στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, και γεμάτες δώρα, τα οποία προκαλούν ευχαρίστηση και στους αποδέκτες αλλά και σε όσους τα χαρίζουν, τα οποία όμως, λόγω των συσκευασιών, αυξάνουν τις ποσότητες των σκουπιδιών που πρέπει να διαχειριστή η Υπηρεσία Καθαριότητας κάθε δήμου.

Όπως στη Θεσσαλονίκη, όπου το εορταστικό τριήμερο, σημειώθηκε ρεκόρ σκουπιδιών με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 1700 τόνοι απορριμμάτων, από τους μπλε και πράσινους κάδους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, σημειώθηκε αύξηση στα σκουπίδια της τάξεως του 15%-20% σε σχέση με άλλες χρονιές με τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ιακώβου, να τονίζει πως ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων συσσωρεύτηκαν στο κέντρο, σε γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου, αλλά και της Μαρία Κάλλας, όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, καφέ και μπαρ.

Μια διαφορετική προσέγγιση όλων μας, θα ήταν ταιριαστή και με το κλίμα των ημερών, με την εξοικονόμηση ενέργειας να αποτελει προτεραιότητα για όλες τις χώρες της Ε.Ε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ