Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλιματικές ΑλλαγέςTo 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, COMECAP 2023, αφιερωμένο στις Κλιματικές Αλλαγές

To 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, COMECAP 2023, αφιερωμένο στις Κλιματικές Αλλαγές

Στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στον άνθρωπο ήταν αφιερωμένο το 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας-COMECAP 2023, το οποίο συνδιοργανώθηκε με υβριδικό χαρακτήρα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023, στο συνεδριακό χώρο της Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα του ΠΑΔΑ.

 

Από αριστερά εικονίζονται οι: Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, καθηγητής ΠΑΔΑ, Κωνσταντίνος Μουστρής, ο Καθηγητής Rob Allan (Met Office Η.Β.), ο μετεωρολόγος κ. Νικόλαος Καραταράκης (ΕΜΥ), ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, καθηγητής Ε. Καλδής, ο Δρ. Γεώργιος Σπυρόπουλος (ΠΑΔΑ), ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Ναστός και ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ταξίαρχος (ΜΤ) Σπυρίδων Μπαρσάκης.

Κατά την διάρκεια του COMECAP 2023 παρουσιάστηκαν περισσότερες από διακόσιες επιστημονικές μελέτες, από περισσότερους από χίλιους διακόσιους επιστήμονες, σε θέματα που σχετίζονται με τη μετεωρολογία, τη φυσική της ατμόσφαιρας, την κλιματολογία, το περιβάλλον και την ενέργεια, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Κατά την ομιλία του ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός.

O Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΑΔΑ, κ. Κωνσταντίνος Μουστρής, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του COMECAP 2023 υπογράμμισε ότι το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό στη χώρα μας, στα ερευνητικά κέντρα, σε δημόσιες υπηρεσίες όπως η Ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στα Πανεπιστήμια πρέπει να τύχουν υποστήριξης και χρηματοδότησης  για την περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμοσμένης έρευνας.

Στο βήμα του Συνεδρίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής.

Στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Ecotec θα υπάρξει αναλυτική αναφορά στις εργασίες του συνεδρίου.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ