Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΔόμησηΤο 17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης με αντλία θερμότητας και φωτοβολταικά

Το 17ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης με αντλία θερμότητας και φωτοβολταικά

Υπογράφηκε το έργο για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Πετρούπολης. στη συμβολή των οδών Ρόδου & Έλλης. Σύμφωνα με το Διάγραμμα Κάλυψης ο ελεύθερος χώρος του οικοπέδου που προσεγγίζει τα 270m2 περίπου, διαμορφώνεται κατάλληλα για την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση από τα νήπια. Θα κατασκευαστεί ράμπα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες ενώ οι λειτουργίες του νέου κτιρίου ανά επίπεδο θα είναι:

ΥΠΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους (δύο αποθήκες) και έναν Η/Μ χώρο καθώς και έναν αδιαμόρφωτο – ελεύθερο χώρο.

ΙΣΟΓΕΙΟ: περιλαμβάνει Γραφείο Νηπιαγωγών με w.c., Κουζίνα – Τραπεζαρία, Αποθήκη, Πολυδύναμο χώρο και χώρους υγιεινής (w.c. νηπίων και w.c. ΑΜΕΑ) και δύο Αίθουσες Διδασκαλίας.

Το κτίριο καλύπτεται με δώμα όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν Η/Μ εγκαταστάσεις (Κ.Κ.Μ., Αντλία θερμότητας και φωτοβολταϊκά συστήματα) η πρόσβαση στο οποίο γίνεται μέσω μεταλλικής ανεμόσκαλας από τον πίσω ακάλυπτο. Στα παραδοτέα του έργου είναι και κατάλληλα διαμορφωμένος περιβάλλον χώρος της σχολικής μονάδας.

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.120.000  ευρώ με δικαιούχο την ΚΤΥΠ ΑΕ, και χρηματοδότη την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν της υπογραφής ένταξης της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Αττικής Κ. Γιώργου Πατούλη (ΑΔΑ:Ω8ΒΞ7Λ7-ΕΩ0) παρουσία του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Στέφανου Βλάχου και στελεχών της ΚΤΥΠ.

Στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν ο Διευθύνων Συμβούλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της  ΚτΥπ Α.Ε. Θ.  Κυριαζόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από  45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκ. ευρώ  και έχουν ως δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Επιπλέον έχουν δοθεί για εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ