Το πρώτο δίκτυο μη πόσιμου νερού: Πως θα συνδεθεί ο πολίτης

Ολοκληρώθηκε η χάραξη του δικτύου μη-πόσιμου νερού από το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Μετά από 60 χρόνια εκτός λειτουργίας, το πολύτιμο νερό που κυλάει μέσα στο ρωμαϊκό υδραγωγείο ξαναγίνεται προσβάσιμο στους κατοίκους του Χαλανδρίου για ποτιστικές και άλλες ανάγκες.

Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο αποκλειστικά μη-πόσιμου νερού της ΕΥΔΑΠ που κατασκευάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου στα πλαίσια του προγράμματος αστικής καινοτομίας Cultural H.ID.RA.N.T. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση πολύτιμου πόσιμου νερού και ενέργειας.

Το δίκτυο

Το δίκτυο αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη και έχει συνολικό μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων.  Το ένα τμήμα του αφορά την περιοχή του Συνοικισμού. Ξεκινώντας από το φρεάτιο 102  του Αδριάνειου και την δεξαμενή στην οδό Ελ Αλαμέιν, ξεδιπλώνεται από την μια κατά μήκος της Ρεματιάς έως την οδό Γυφτοπούλου και από την άλλη μέχρι την Ριζάρειο σχολή.

Το άλλο τμήμα του δικτύου με εκκίνηση το φρεάτιο 85 του Αδριάνειου στην διασταύρωση της οδού Κόδρου και Εθνική Αντιστάσεως, διατρέχει την δεύτερη μέχρι το πάρκο της Αγ. Βαρβάρας. Και στα δύο τμήματα υπάρχουν διακλαδώσεις, ενώ εντάσσονται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου μη-πόσιμου νερού σε δεύτερη φάση και στο Χαλάνδρι και κατά μήκος του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο σύνολο του, που διαπερνάει 8 δήμους της Αττικής.

Στα πλαίσια του Cultural H.ID.RA.N.T., προγραμματίζεται η διανομή μη-πόσιμου νερού με υδροφόρες του Δήμου Χαλανδρίου σε κατοίκους του που δεν κατοικούν κοντά στο υπόγειο νέο δίκτυο.

Πως μπορείτε να συνδεθείτε

Οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυο μη-πόσιμου νερού μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας email είτε απευθείας στο πρόγραμμα στη διεύθυνση uia-project@halandri.gr είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου Χαλανδρίου απευθυνόμενοι “προς το πρόγραμμα Cultural H.ID.RA.N.T. για σύνδεση με το Δίκτυο Μη-Πόσιμου Νερού”.

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Νέα Μάκρη: Αντικατάσταση αμιαντοτσιμεντοσωλήνων του δικτύου ύδρευσης-Προς επίλυση και το πρόβλημα του Βαρνάβα

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.215.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Η Προγραμματική …

Τα Περιοδικά μας