Ενεργειακή κρίση: Τα αιολικά σύμμαχος των πολιτών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ΕΛΕΤΑΕΝ την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, μια περίοδο όπου στην επικαιρότητα κυριαρχούν οι ενεργειακές εξελίξεις, κυρίως, οι τιμές του ηλεκτρισμού που έχουν εκτοξευθεί λόγω της τιμής του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές.

«Αυτή την περίοδο, τα νέα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα παράγουν 3-4 φορές φθηνότερο ηλεκτρισμό σε σχέση με το σημερινό κόστος ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο και 2-3 φορές φθηνότερο συγκριτικά με το λιγνίτη. Αν δεν υπήρχαν τα αιολικά πάρκα, οι συνέπειες της κρίσης θα ήταν πολύ επαχθέστερες για τους καταναλωτές» αναφέρθηκε από εκπροσώπους της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Κατά τη συνέντευξη παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της ΕΛΕΤΑΕΝ να υιοθετήσει το Στόχο 7 του ΟΗΕ για φθηνή και καθαρή ενέργεια, στο πλαίσιο της δράσης «Γενιά 17».

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΟΗΕ απηύθυνε στη συνέντευξη ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC), κ. Δημήτρης Φατούρος.

Στη συνέντευξη τύπου, εκ μέρους της ΕΛΕΤΑΕΝ, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του φορέα, κ. Παναγιώτης Λαδακάκος, και ο Γενικός Διευθυντής, Παναγιώτης Παπασταματίου και η κ. Εφη Καρρά, μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec.

Ελέγξτε επίσης

ΕΛΕΤΑΕΝ για τους διαγωνισμούς ΑΠΕ

Σύμφωνα με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, «οι μελλοντικοί διαγωνισμοί Α.Π.Ε. πρέπει να είναι …

Τα Περιοδικά μας