Τρίκαλα: «Σινέ Ληθαίος» με προβολή ταινίας για την κινητικότητα

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο δήμος Τρικκαίων άδραξε την ευκαιρία για να δημιουργήσει κάτι εκπληκτικό: Να μετατρέψει, το στολίδι της πόλης, τον ποταμό Ληθαίο, σε υπαίθριο κινηματογράφο, με τους θεατές, τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα, να βρίσκονται στις δύο όχθες του ποταμού. Στην μεγάλη οθόνη, που βρισκόταν μέσα στο ποτάμι, παρουσιάστηκε βραβευμένη ταινία με θέμα την βελτίωση της καθημερινότητας, μέσω της βιώσιμης μετακίνησης και των καλών πρακτικών.

Η ταινία

Τα καλά παραδείγματα εμπεριέχονταν στη βραβευμένη ταινία – ντοκιμαντέρ με τίτλο Bikes vs Cars, που απόλαυσαν οι κάτοικοι της πόλης.

Η αξιοποίηση του σημείου αναφοράς της πόλης για την προώθηση φιλο περιβαλλοντικών μηνυμάτων αλλά και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της όμορφης τοποθεσίας, αποδείχθηκε συνδυασμός που δεν άφησε ασυγκίνητους τους περαστικούς δημότες.

Οι δράσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζονται μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν με ποδηλατάδα.

Αρκετοί/ες παρακολουθούσαν και από το ύψος του δρόμου ή έβγαζαν πλήθος φωτογραφιών από μια όμορφη εικόνα που παρουσίαζε ακριβώς τις δυνατότητες αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων για τη βιώσιμη κινητικότητα, την ανάπλαση του Ληθαίου με προϋπολογισμό περίπου 3 εκατ. ευρώ που ήδη προωθεί ο Δήμος και της βελτίωσης της καθημερινής οδηγικής συμπεριφοράς όλων, σε μια πόλη φιλική σε πεζούς και ποδηλάτες.

Το κυρίως μήνυμα, όμως, αφορούσε στη βελτίωση της καθημερινότητας μέσω των ποδηλάτων. Κάτι που ισχύει για τα Τρίκαλα, ως μια πόλη με τουλάχιστον 40.000 ποδήλατα, αλλά επιπροσθέτως αξιοποιήθηκαν τα παραδείγματα και οι εμπειρίες άλλων πόλεων σε όλον τον κόσμο.

Ελέγξτε επίσης

Τριπλό έργο ανάπλασης στα Τρίκαλα-Διευκολύνονται οι ποδηλάτες

Οι κεντρικές και ουσιαστικές αυτές παρεμβάσεις διευκολύνουν στο εξής την κίνηση οχημάτων, πεζών, ποδηλατών, με …