Η πιο βιώσιμη μετακίνηση, για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο, το ποδήλατο, γίνεται βίωμα στους αυριανούς πολίτες. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, για την οικολογική μετακίνηση, την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, για έναν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής.
Με αφορμήτη την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022, ο δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε τις δράσεις του απο το 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.
Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας στον σύντομο χαιρετισμό μου μίλησε σε μαθητές και μαθήτριες για τη σημασία γενικότερα της χρήσης ποδηλάτου, ως μέσου που αφορά στην ίδια τη βιώσιμη καθημερινότητα στην πόλη.

Ακολούθως, οι συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation, κ.κ. Εφη Τριανταφυλλίδου και Στάθης Σταματόπουλος αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στο ίδιο το ποδήλατο: ως ιστορία, ως άποψη, ως χρήση, αλλά και για τη σημασία του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του τρόπου κίνησης στην πόλη, των ορθών πρακτικών οδήγησης.
Οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και Στ΄ τάξης του σχολείου είδα και μέσω διαφανειών συγκεκριμένα στοιχεία για το ποδήλατο, ενώ υπήρχαν και 2 ποδήλατα με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να υπάρξει άμεση επεξήγηση των συνθηκών ασφαλείας. Στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά παρέλαβαν ένα τρίπτυχο με βασικές οδηγίες οδικής ασφάλειας, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα το ποδήλατο.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και την Πέμπτη επεκτείνεται στα 14ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία (σε Φλαμούλι και Αμπελάκια).
Το πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα, όμορφη πόλη», που αποτελεί συνεργασία της ΚΕΔΕ με το MyMarket. υλοποιείται με τους έμπειρους συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.




