Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήVerde Tec 2023Verde Tec Forum 2023VERDE.TEC FORUM ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023: Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία Διοργάνωση της ΕΕΔΣΑ: «...

VERDE.TEC FORUM ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023: Συζήτηση για την Κυκλική Οικονομία Διοργάνωση της ΕΕΔΣΑ: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Η ΕΕΔΣΑ προσκαλεί τα μέλη και φίλους της σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης 90 λεπτών το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 14.00-15.30 στο πλαίσιο του VERDETEC FORUM, στο MEC Παιανίας (ελεύθερη είσοδος). Η συζήτηση αφορά στην εφαρμογή οικονομικών εργαλείων για την επιτυχή μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία”.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις ορθής εφαρμογής στην πράξη των βασικότερων οικονομικών δοκιμασμένων εργαλείων παροχής κινήτρων/αντικινήτρων για την ενίσχυση της ιεραρχίας διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση, ανακύκλωση, άλλου είδους ανάκτηση.

1) Πληρώνω όσο Πετάω- ΠοΠ

Εναλλακτικές Επιλογές για τη χωριστή συλλογή και τιμολόγηση. Η σημασία των

πιλοτικών εφαρμογών και των έξυπνων συστημάτων.

2) Επιβραβεύομαι όσο Διαχωρίζω – ΕοΔ

Τρόποι και δράσεις προς επιβράβευση, η σημασία της ενεργού συμμετοχής της

σχολικής κοινότητας, ο συνδυασμός των ωφελειών με το ΠοΠ.

3) Διαβάθμιση Κόστους, Τέλη, Φόροι στην κατανάλωση προϊόντων και στην ταφή αποβλήτων. Ο κανονισμός τιμολόγησης των Δήμων από τους ΦοΔΣΑ, η διαβάθμιση των εισφορών των Δήμων. Το τέλος ταφής και την ορθολογική διάθεσή του στους Δήμους. Τα περιβαλλοντικά τέλη στην κατανάλωση (π.χ. πλαστικά μιας χρήσης κ.λ.π.)

Η συζήτηση θα γίνει σε μορφή στρογγυλής τραπέζης στο χώρο WORKSHOP 2, σε δύο κύκλους Α) Τοποθέτηση Β) Ερωτήσεις -Απαντήσεις, με προσκεκλημένους φορείς και ομιλητές:

  • ΥΠΕΝ – ΓΓΣΑΠ Μ. Γραφάκος
  • YΠΕΝ – ΓΓΦΥΠ Π. Βαρελίδης
  • ΠΕΔ Αττικής – Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Γ. Κωνσταντέλλος
  • ΔΙΚΤΥΟ ΦοΔΣΑ – Πρόεδρος Γ. Καπεντζώνης
  • ΣΕΠΑΝ – Αντιπρόεδρος Α’ Α. Λουκάτος
  • ΕΕΔΣΑ – Πρόεδρος Γ. Ηλιόπουλος

Επίσης, έχει προσκληθεί ο ΕΟΑΝ και αναμένεται η επιβεβαίωση συμμετοχής του. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο ΓΓ της ΕΕΔΣΑ Κ. Μουστάκας και τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος του Ecopress.gr Α. Δεμερτζής.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης:

Περιοδικό / ιστοσελίδα ΕCOTEC

Περιοδικό / ιστοσελίδα Water&Waste

H ΕΕΔΣΑ ευχαριστεί τη διοργανώτρια αρχή Τ-Press της Έκθεσης (Verde-tec.gr), υπό την αιγίδα της οποίας φιλοξενείται η εκδήλωση στο Verdetec Forum.

Ο φορέας

Η ΕΕΔΣΑ ιδρύθηκε το 2000 και είναι ένας επιστημονικός, Mη Kερδοσκοπικός Οργανισμός που σήμερα αριθμεί 600 μέλη. Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού INTERNATIONAL SOLID WASTE MANAGEMENT ASSOCIATION (ISWA) και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες και σε διεθνές επίπεδο, δίνοντας έμφαση στη συλλογή στοιχείων, τη μελέτη και την επεξεργασία θέσεων για την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Αναλυτικότερα το προφίλ της ΕΕΔΣΑ αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της: www.eedsa.g

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ