Βιαοπόαβλητα στο Περιστέρι: Επεκτείνεται το πρόγραμμα και στους Παιδικούς Σταθμούς

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου μαζί με τους συνεργάτες της, ενημέρωσε τις προϊσταμένες των παιδικών σταθμών για μια νέα αρχή στον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί την συμμετοχή όλων.

Η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων αποτέλεσε το αντικείμενο της ενημέρωσης στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, καθώς η αντιδήμαρχος της πόλης, θεωρεί πολύ σημαντική την ένταξη στο πρόγραμμα των παιδικών σταθμών, διότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα μικρά παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πόλης.

Την ίδια στιγμή οι δράσεις για τα βιοαπόβλητα στα όρια του δήμου συνεχίζονται, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό στάδιο στις περιοχές της Κηπούπολης, του Μπουρναζίου, του κέντρου της πόλης και δρομολογείται η επέκτασή του σε άλλες περιοχές.

Η συμμετοχή

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) Αλέξανδρος Πλέστης, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΑΠ, η υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών Ελίνα Ιατροπούλου – Βορύλα και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Βασιλική Διονυσοπούλου.

 

Τα οργανικά υλικά είναι: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή αφέψημα, ξερά ή χλωρά φύλλα, φρούτα και λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, ψωμί και ζυμαρικά, τσόφλια αυγών και στάχτη. Για να φτάσουν τα οργανικά απορρίμματα στον καφέ κάδο που βρίσκεται στο δρόμο ο Δήμος έχει προσφέρει δωρεάν ειδικά καφέ καδάκια και βιοαποδομήσιμες σακούλες εντελώς δωρεάν.

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Υπουργείο Εσωτερικών: 380 εκατ. ευρώ στους Δήμους μέσω «Αντώνη Τρίτση» για περιβάλλον, αθλητικές εγκαταστάσεις, πρόσβαση ΑμΕΑ σε παραλίες και ηλεκτροκίνηση

Τρεις νέες Προσκλήσεις, συνολικού ύψους 380 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος …

Τα Περιοδικά μας