Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηΒιοκλιματικά σχολεία στα Κύθηρα

Βιοκλιματικά σχολεία στα Κύθηρα

Το «πράσινο φώς» για την προσθήκη νέων σύγχρονων αιθουσών δυναμικότητας 420 μαθητών στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κυθήρων με χρηματοδότηση ύψους 202 χιλιάδων ευρώ, άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης έγινε από τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), που είναι και ο δικαιούχος της Πράξης, παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τ. Κατσίπου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Στ. Βοϊδονικόλα, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Τον Δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυθήρων Χ. Σούγιαννης.

«Η άριστη συνεργασία μας με την ΚΤΥΠ και τους Δήμους της Αττικής μας αποδίδει για ακόμη μια φορά καρπούς. Με τη σημερινή μας απόφαση καλύπτεται το έλλειμμα αιθουσών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων και δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι μαθητές των Κυθήρων, πολύ σύντομα, θα μπορούν να απολαμβάνουν την διαδικασία της μάθησης σε σύγχρονες και φιλόξενες αίθουσες με τις προδιαγραφές που αρμόζουν στις νέες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και στις ίδιες τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάνουμε πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, αξιοποιώντας προς όφελος των πολιτών κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτός είναι και ο στόχος μας και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, με αυξημένες χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών σχολείων, την βελτίωση προσβασιμότητας σε υφιστάμενες σχολικές υποδομές και την παροχή  σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Πατούλης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ