Ξεκινά η οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης- Μετά από 18 χρόνια αναμονή το Π.Δ σε ΦΕΚ

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών του ρέματος Πικροδάφνης από τις παρυφές του όρους Υμηττού έως και την εκβολή του στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη, πρόκειται για ιστορικό γεγονός, ένα ζήτημα που απασχολεί δεκαετίες το Νότιο Τομέα.

Μετά από δεκαοχτώ χρόνια αναμονής και καθυστερήσεων και κατόπιν των σχετικών κατευθύνσεων του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος είχε θέσει το θέμα σε προτεραιότητα αλλά και τη στενή συνεργασία των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, το θέμα επιλύεται.

Με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα καθορίζονται οι οριογραμμές από τις παρυφές του όρους Υμηττού έως και την εκβολή του στη θάλασσα, καθώς και τμημάτων των συμβαλλόντων σε αυτό ρεμάτων Αμαλίας (Αγ. Δημητρίου), Καλογήρων και Καλαμών, στην περιοχή των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου (Ν. Αττικής).

Το αντικείμενο της μελέτης/έργου, περιλαμβάνει την Διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης (από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή) και την ανάπλαση της παραρεμάτιας ζώνης.

Τα έργα

Να σημειωθεί ότι με την τροποποίηση των ρυμοτομικών σχεδίων των όμορων Δήμων, όπως προκύπτουν μετά τον καθορισμό των οριογραμμών του ρέματος θα προχωρήσει και η ολοκλήρωση της μελέτης ανάπλασης της παραρεμάτιας ζώνης. Ταυτόχρονα θα προχωρήσουν έργα που θα αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα, προβλήματα καταπτώσεως πρανών, υποχώρησης οδών, αντικατάστασης επικίνδυνων γεφυρών κ.λπ.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Βιοκλιματικό πάρκο στο Κορυδαλλό

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 4.590.000 ευρώ και τέθηκε στη διάθεση …

Τα Περιοδικά μας