Ανοιχτός διάλογος με θέμα την ανάπτυξη του τόπου, με πυλώνες τον αγροτικό και τον τουριστικό τομέα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, την Παρασκευή 31 Μαΐου. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 17.30, στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο ʼγιος Παύλος», Κουντουριώτου 229-231 (απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά).
Η ημερίδα περιλαμβάνει 4 ενότητες:
– Γεωργοκτηνοτροφικός τομέας: εισηγητής ο Δημήτρης Δημητριάδης, γεωπόνος, βιοκαλλλιεργητής και πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Λακωνίας.
– Προστασία και ανάδειξη των μνημείων: εισηγητής Εύη Κατσάρα, αρχαιολόγος, 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Σπάρτη).
– Τουριστική ανάπτυξη και προοπτικές: εισηγητής Δημήτρης Πολλάλης, ξενοδόχος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας.
– Περιβάλλον: εισηγητής ʼντα Γεωργακάκου, χημικός μηχανικός με ειδίκευση μηχανικού περιβάλλοντος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, ερωτήσεις και παρεμβάσεις, με τους εισηγητές και το επιστημονικό δυναμικό της Κίνησης.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Σταύρος Μπαζάκος, πρόεδρος της «Ένωσης Απανταχού Μανιατών» .
Εναρκτήρια παρέμβαση θα κάνει ο Γιώργος Δημακόγιαννης, εκδότης και ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Αδούλωτη Μάνη» , καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία ως επαγγελματία που επέλεξε την «κάθοδό» του από την πρωτεύουσα στη Μάνη.
Την εκδήλωση διοργανώνει η ΟΙ.ΠΟ.Κίνηση Μέσα Μάνης (Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης)
Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/oi.po.kinisi.mesa.manis




