Αγία Παρασκευή: Ώρα ανακύκλωσης και βιοαποβλήτων

Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, παρέλαβε ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, δήμαρχος της πόλης, τον εξοπλισμό από την Περιφέρεια Αττικής για την διαχείριση των βιοαποβλήτων αλλά και τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, από μέρους τους Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Ελένη Δάβαρη, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Γιάννης Αργυρός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τιμολέων Κωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος, και άλλοι δημοτικοί παράγοντες.

Οι δηλώσεις
Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
“Μέσα από την προσπάθειά τους, τόσο ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής όσο και οι συνεργάτες του, θεωρούμε ότι θα συμβάλουν στον απόλυτο βαθμό ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει μία “Πράσινη” Περιφέρεια προστασίας του περιβάλλοντος και του μέλλοντος των παιδιών μας. Με απόλυτο σεβασμό στο έργο που ήδη επιτελείται στην Αγία Παρασκευή, είμαστε βέβαιοι ότι το σύνολο του σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων και εσωτερικής ανακύκλωσης που παραδώσαμε, θα αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο από τον Δήμο ώστε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα για μία Περιφέρεια Αττικής φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά και ανάπτυξης στη βάση της κυκλικής οικονομίας”.


Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη, την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βασίλη Γιαννακόπουλο, παρέδωσε στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπά, τον νέο εξοπλισμό.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, αναφέρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο για τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αττικής:
“Προσωπικά και εκ μέρους των δημοτών, ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής για την παρουσία του αλλά και για τη σταθερή υποστήριξή του όλο αυτό το διάστημα προς τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Δεν είναι μόνο η σημερινή πρωτοβουλία αλλά πολλές ενέργειες που έχουν γίνει και έχουμε κατά καιρούς επισημάνει. Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί με αποκορύφωμα την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου, που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της θεμελίωσης”.


Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή, επίσης, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Βασίλη Γιαννακόπουλου, ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η πρόταση για υπογειοποίηση της λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να ενοποιηθούν οι δύο πλευρές της πόλης. Αναφορικά με αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, μίλησε για ένα εμβληματικό έργο, για το οποίο εφόσον κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση θα μπορούσε η Περιφέρεια να εξετάσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ελέγξτε επίσης

Σε κινητοποίηση η Αττική- Προετοιμασία ενόψει Ιανού: Τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι, τι θα γίνει με τα σχολεία, ποιες οι συστάσεις στους πολίτες

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της επικείμενης …

Τα Περιοδικά μας