Ανάπλαση στο Περιστέρι

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση του Ο.Τ. 1786 του Δήμου Περιστερίου σε χώρο Πρασίνου μετά αθλητικών εγκαταστάσεων – κολυμβητήριο», προϋπολογισμού 5.322.480 ? (με το Φ.Π.Α.), ο οποίος θα καλυφθεί εξ? ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο θα διαρκέσει 18 μήνες και την ευθύνη υλοποίησης και κατασκευής του θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για το Δήμο Περιστερίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, που ξεκινά ύστερα από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Με το έργο αυτό δημιουργείται μία ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή στην περιοχή, ένας χώρος απόλυτα σύγχρονος και λειτουργικός, που θα πληροί τις τελευταίες τεχνικές προδιαγραφές αλλά και τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις βιοκλιματικού σχεδιασμού παρομοίων έργων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής καταδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία της και καλύπτει για μία ακόμη φορά εγγενείς αδυναμίες της Κεντρικής Διοίκησης χρηματοδοτώντας το έργο αποκλειστικά από ιδίους πόρους της. Ας μην λησμονούμε ότι έργα αθλητικών υποδομών δεν περιλαμβάνονται στους άξονες δράσεις του ΕΣΠΑ ούτε ασφαλώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τις πενιχρές πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, τόνισε:

«Το συγκεκριμένο Κολυμβητήριο αποτελεί ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που η περιοχή μας είχε απόλυτη ανάγκη. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής μέσω των έργων που έχει υλοποιήσει στο Δήμο μας είναι αισθητή παντού. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως καμαρώνει για το ʼλσος Περιστερίου που ολοκληρώθηκε με τη δική της βοήθεια, έτσι θα καμαρώνει στο μέλλον και για το συγκεκριμένο σύγχρονο Κολυμβητήριο, που θα δημιουργηθεί για τους κατοίκους του Δήμου Περιστερίου, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας».

(φωτό studio Kominis)

Ελέγξτε επίσης

NISSAN ARIYA: Στα τέλη του 2021 το ηλεκτρικό coupé crossover

Ένα νέο ηλεκτρικό crossover από την Nissan, θα έρθει στα τέλη του 2021. Είναι η …