Ανασκόπηση Ecotec: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020-Ετος COVID αλλά και προστασίας περιβάλλοντος

Το 2020 συνοπτικά μέσα από τις σελίδες του-Έτος COVID αλλά και συγκλονιστικών εξελίξεων στην προστασία του περιβάλλοντος. «Ετος Ανακύκλωσης» το 2020 για την Περιφέρεια Αττικής, που οργάνωσε μια λιτή αλλά άκρως αισιόδοξη εκδήλωση στο Ζάππειο, εγκαινιάζοντας την καμπάνια για την διαλογή στη πηγή, τα βιοαπόβλητα και γενικότερα την ανακύκλωση με σημαντική συμμετοχή από πλευράς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στιγμιότυπο απο την εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής, στο Ζάππειο, για την ανακύκλωση

Το Ecotec παραβρέθηκε στην εκδήλωση, την οποία και κάλυψε με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αλλά εξίσου σημαντική ήταν και η ημερίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτβολταικών (ΣΕΦ) στον ίδιο χώρο, του Ζάππειου.

Η ημερίδα του ΣΕΦ

Η εκδήλωση για την κοπή πίτας του ΣΠΕΦ αλλά και της ΕΛΕΤΑΕΝ έκρυβαν ειδήσεις, εξαιρετικά σημαντικές για τον ενεργειακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα.

Παρουσιάστηκε επίσης η εφαρμογή SCAN4CHEM για τις χημικές ουσίες, το νέο έργο X-tendo από το ΚΑΠΕ αλλά και το έργο της Polyeco Group, με τη διαχείριση των αποβλήτων του πλοίου Maersk Honam στα ΗΑΕ.

Η κοπή πίτας της ΕΛΕΤΑΕΝ στο Μέγαρο Μουσικής.

Συνεντεύξεις:

– Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικκαίων

– Νίκος Χιωτάκης, πρόεδρος του ΕΟΑΝ

– Λένα Λαμπροπούλου, υπεύθυνη Τμήματος Κτιρίων του ΚΑΠΕ

Στιγμιότυπο απο την κοπή της πίτας του ΣΠΕΦ

Άρθρα:

Υγρά Απόβλητα και Βιομηχανία -Άρθρο του Απόστολου Καλδή, διπλωματούχου πολιτικού μηχανικού με MSc στη Μηχανική Περιβάλλοντος: Το θεσμικό πλαίσιο και τα ζητήματα στην εφαρμογή του

-Επικίνδυνα απόβλητα-Άρθρο του κ. Ευάγγελου Α. Βουδριά, καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη»: Από την ταξινόμηση και την παραγωγή έως τη διαχείριση

– Εδαφοβελτιωτικά –Λιπάσματα από Βιοαπόβλητα των δήμων, Άρθρο του Κων/νου Χασάπη, Καθηγητού Χημείας και Τεχνολογίας Φυσικών Πόρων του Τμήματος Χημείας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Οφέλη οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Το περιβάλλον δεν είναι αποκομμένο απο την Τέχνη. Οπτική δημιουργία με συνεισφορά της POLYECO GROUP.

 

Ελέγξτε επίσης

Ο Ιωάννης Σιδέρης, διευθύνων σύμβουλος του EOAN: “Είμαστε στην εποχή του e-OAN”

Ο Ε.Ο.ΑΝ. και η κοινωνία των μηδενικών αποβλήτων Η ψηφιακή εποχή του οργανισμού, τα νέα …