Ανασκόπηση Ecotec: Ιανουάριος 2020, με αφετηρία την Ανακύκλωση και τις ΑΠΕ

Το 2020 έκλεισε όπως ακριβώς άνοιξε: με ανακύκλωση. Ένας από τους τομείς που χρωμάτισε θετικά, την χρονιά που πέρασε, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο στο τέλος του έτους.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:

Η σειρά των δημοσιευμάτων άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο: Η συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΟΑΝ, σκιαγράφησε όλες τις εξελίξεις της χρονιάς και προϊδέασε όλους όσοι συμμετέχουν στην αλυσίδα της ανακύκλωσης. Με αρκετές ειδήσεις, όπως η δημιουργία νέων ρευμάτων ανακύκλωσης, η συζήτηση με τον εκπρόσωπο του ΕΟΑΝ, αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά high light της χρονιάς, για το περιοδικό.

Το νέο ΔΣ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Το Ecotec, βρέθηκε από την Καλλιθέα και το Χαλάνδρι έως το Περιστέρι, όπου κατέγραψε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση, με συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, οι αναγνώστες πληροφορήθηκαν για τις δράσεις του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας στην Κρήτη, αλλά και για ένα σημαντικό έργο, το «Hydrop3», για την αξιοποίηση του βρόχινου νερού και τις νέες προκλήσεις της διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Φωτό απο τις δράσεις του Δήμου Περιστερίου και τη συζήτηση με την αντιδήμαρχο κ. Τσιώτα-Μάρκου.

Ένα σημαντικό κομμάτι του τεύχους, αποτέλεσε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και για τις ΑΠΕ, σχετικά με το νέο πλαίσιο για την απλοποίηση της άδειας παραγωγής και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Παραγωγών

Κι επειδή οι γειτονιές της Ελλάδας ενδιαφέρουν άμεσα το περιοδικό, στο πρώτο τεύχος του χρόνου, το Ecotec παρουσίασε το νέο ΔΣ για το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» και το νέο σχεδιασμό για την προστασία των υδάτινων πόρων.

Φωτό απο την εκδήλωση ΥΠΕΝ και GIZ

Οι συνεντεύξεις του τεύχους

– Ιωάννης Σιδέρης διευθύνων σύμβουλος ΕΟΑΝ

-Γεράσιμος Λυμπεράτος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου καθηγητής ΕΜΠ

– Ιωάννης Σέγκος, γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου ΦΟ.Δ.Σ.Α, πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας, δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης

– Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου

Αποκλειστική φωτογραφία απο το έργο Hydrop3.

Άρθρα:

– Άρθρο της δρ. Αικατερίνης Γκόλτσιου, γεωπόνου (Γ.Π.Α.) – αρχιτέκτονος τοπίου (M.L.A. University of Edinburgh), προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρχιτεκτόνων Τοπίου-«Το παράδειγμα του φράγματος Πείρου – Παραπείρου»

Ρεαλιστική απεικόνιση για το παράδειγμα Πείρου-Παραπείρου, απο το αρθρο της δρ. Αικατερίνης Γκόλτσιου.

Παρουσιάσεις

Παρουσιάστηκαν τα κορυφαία γεγονότα, όπως το Συνέδριο ΣΕΒ, το Συνέδριο ΕΕΔΣΑ και το Συνέδριο ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ αλλά και η εκδήλωση του ΥΠΕΝ με τον «Γερμανικό Οργανισμό Διεθνούς Συνεργασίας» (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit [GIZ])

Στιγμιότυπο απο την εκδήλωση των βραβείων «Οικόπολις 2019».
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Επικίνδυνα απόβλητα: Διαχείριση, συλλογή και μεταφορά

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα ενημερώνουν για τις λύσεις της αγοράς.

Ελέγξτε επίσης

Ο Ιωάννης Σιδέρης, διευθύνων σύμβουλος του EOAN: “Είμαστε στην εποχή του e-OAN”

Ο Ε.Ο.ΑΝ. και η κοινωνία των μηδενικών αποβλήτων Η ψηφιακή εποχή του οργανισμού, τα νέα …