;

Αντιδράσεις ΤΕΕ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

Αποσύρθηκε η τροπολογία που θα επέτρεπε σε κάθε εταιρεία (ανεξάρτητα από το εάν είναι τεχνική εταιρεία ή όχι και χωρίς την προϋπόθεση ότι ένας εταίρος ή μέλος της εταιρείας είχε την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή) να μπορεί να διενεργεί ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις» και απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών.

Για την συγκεκριμένη διάταξη υπήρξαν αντιδράσεις, μιας και μέχρι σήμερα τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορούν να ασκήσουν μόνο τεχνικές εταιρείες με εταίρο ή μέλος της εταιρείας να έχει την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή.

Για την «βεβιασμένη» κίνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να συμπεριλάβει την τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, την Δευτέρα το βράδυ, αλλά και για τις προθέσεις της Κυβέρνησης να «ανοίξει» την αγορά των Ενεργειακών Επιθεωρητών, στελέχη του ΤΕΕ, δήλωσαν μεταξύ άλλων:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καταθέτει τροπολογία το βράδυ, σε άσχετο νομοσχέδιο, ενώ έχει δικό του την επόμενη ημέρα – και μετά την αντίδραση την αποσύρει. ʼλλα νομοθετεί τον Ιούλιο και άλλα τον Δεκέμβριο. Και αφορμή, υποτίθεται, είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ – η οποία όμως υπήρχε και τον Ιούλιο. Ίσως δεν ξέρει η δεξιά τί ποιεί η αριστερά στην κυβέρνηση. Πάντως,αφού μας χαρακτηρίζουν ως “φιλελέδες” είμαστε υπέρ του ανταγωνισμού. Αλλά όχι και έτσι… Στα κρυφά; Στο πόδι; Χωρίς καν να αλλάξεις τα ασυμβίβαστα;».

Το ερωτηματικό πάντως, για το εάν η τροπολογία αποσύρθηκε οριστικά ή πρόσκαιρα και θα εμφανιστεί σε άλλο νομοσχέδιο παραμένει…

Ελέγξτε επίσης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Πελοπόννησο-Εκδήλωση από το ΚΑΠΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με την υποστήριξη …

Τα Περιοδικά μας