Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντίστροφη μέτρηση για την BAU2017

Αντίστροφη μέτρηση για την BAU2017

Φωτογραφία: Messe München
Για την προετοιμασία και τους στόχους της κορυφαίας παγκοσμίως έκθεσης αρχιτεκτονικής, υλικών και συστημάτων “BAU 2017”, η οποία θα διοργανωθεί στο Μόναχο από τις 16 ως τις 21 Ιανουαρίου 2017, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν δημοσιογράφοι του κλαδικού Τύπου και στελέχη επιχειρήσεων απ? όλη την Ευρώπη σε ειδική εκδήλωση. Τα περιοδικά «Εργοταξιακά Θέματα» και «Θερμοϋδραλικός» της «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» συμμετείχαν στην διήμερη ενημερωτική εκδήλωση της BAU2017 και κατέγραψαν τις ενημερωτικές ομιλίες που έδωσαν τα στελέχη της διοργάνωσης στο συνεδριακό κέντρο του Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη, εκπρόσωποι από 174 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε δέκα χώρες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση της BAU 2017 και να συνομιλήσουν με 170 δημοσιογράφους σχετικά με τις επερχόμενες παρουσιάσεις προϊόντων στην έκθεση.

Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών αποδεικνύει και την επιτυχία αυτών των Ενημερωτικών Ομιλιών. Οι συνομιλίες παρείχαν στα μέσα ενημέρωσης πραγματικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες και παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υλικών που πρόκειται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της BAU 2017.Οι ομιλίες


Οι ενημερωτικές ομιλίες ξεκίνησαν επίσημα με την συνέντευξη τύπου στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μονάχου. Μία εντυπωσιακή παρουσίαση σχετικά με την BAU 2017 πραγματοποίησαν από κοινού ο δόκτωρ Ράινχαρτ Φάιφερ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Messe Munchen και ο Μίρκο ʼρεντ διευθυντής της διεθνούς εκθέσεως BAU.
Η έκθεση BAU αποτελεί μία πλατφόρμα στην οποία κάθε δύο χρόνια προβάλλονται νέα προϊόντα και καινοτομίες και για τον λόγο αυτό προσελκύει το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο.
Στο συνεδριακό μέρος της BAU 2017 πρόκειται να παρουσιαστούν «έξυπνες» προσόψεις κτηρίων, οι οποίες θα είναι ενεργειακά αποδοτικές, βιώσιμες και ανακυκλώσιμες, ο ψηφιακός σχεδιασμός στη δόμηση και λειτουργία των κτηρίων, η δημιουργία ενός ψηφιακού δικτύου μεταξύ των κατασκευών με στόχο την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους, την βελτιστοποίηση της άνεσης και της ασφάλειας των κατοίκων και τέλος οι μέθοδοι κατασκευής και ο ενδεχόμενος τρόπος ζωής το 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διοργάνωση της «Μεγάλης νύχτας της Αρχιτεκτονικής» στο πλαίσιο της BAU 2017. Εξήντα κτήρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στο Μόναχο θα είναι προσβάσιμα στους επισκέπτες της έκθεσης μέσα από θεματικά διαμορφωμένες ξεναγήσεις.
O πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της BAU και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Steinzeug Cremer & Breuer AG κ. Ντίετερ Σέφερ επικεντρώθηκε στη σημασία της BAU στην βιομηχανία των εκθέσεων και ο ειδικός στον οικοδομικό τομέα από το ifo – Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου κ. Έριχ Γκλουχ, αναφέρθηκε στην παρούσα θετική κατάσταση της οικοδομικής βιομηχανίας στην Γερμανία και τις μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών.Αυξήσεις επενδύσεων


Σύμφωνα με τους δείκτες του επιχειρηματικού κλίματος και τις αξιολογήσεις των αρχιτεκτονικών ερευνών από το Ινστιτούτο ifo, τα στοιχεία που προκύπτουν επισημαίνουν μία αύξηση 3% στις επενδύσεις που αφορούν τον τομέα των κατασκευών στην Γερμανία για το 2016.
Όπως τόνισε ο κ. Γκλουχ η αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας θα διατηρηθεί και για τα επόμενα χρόνια (2% για το 2017 και 0,2% το 2018). Την υψηλότερη ζήτηση θα παρουσιάσει η κατασκευή κατοικιών αλλά και οι δείκτες της κατασκευαστικής δραστηριότητας στον εμπορικό τομέα θα παρουσιάσουν αύξηση κατά το 2016 και 2017. Αύξηση του ποσοστού κατασκευής κατοικιών εμφανίζουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ουγγαρία.

Επίκεντρο των Ενημερωτικών Ομιλιών αποτέλεσαν οι συνομιλίες μεταξύ δημοσιογράφων και αντιπροσώπων των εταιρειών που πρόκειται να συμμετάσχουν στην BAU 2017. 170 εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτομίες σε συστήματα προσόψεων, δομικά στοιχεία, υλικά, στον ψηφιακό σχεδιασμό των κατασκευών και πολλές ακόμη κατηγορίες που αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα.

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου, εκθέτες και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά και να συνομιλήσουν σε χαλαρούς τόνους σε έναν ιδιαίτερο χώρο εκδηλώσεων με πανοραμική θέα της πόλης του Μονάχου. Η βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ενημερωτικών Ομιλιών της BAU 2017 επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον σημαντικό της ρόλο στην δημιουργία διαφορετικών μορφών δικτύωσης μεταξύ των εκθετών και του Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ