Αστυπάλαια: «Η Φωνή του Πολίτη Ακούγεται» με τη συμβολή του Ecocity

Στο πλαίσιο του Οικολογικού Τριήμερου στην Αστυπάλαια 2020 (25-26-27 Σεπτεμβρίου) ενός πολυεπίπεδου γεγονότος με επιστημονικό υπόβαθρο που πραγματεύεται, προς όφελος των πολιτών του νησιού και της ευρύτερης περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, τα σημαντικά ζητήματα του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Eξέχοντες ομιλητές, ειδικοί κι επιστήμονες δρομολογούν την διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης με όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

 

Στόχος όλων των ενεργειών είναι η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την Αιολική Ενέργεια & τις Ανεμογεννήτριες, την Κυκλική Οικονομία, την Ανακύκλωση & την επίδρασή τους στον Τουρισμό καθώς και την Οικολογική Μετακίνηση & την Ηλεκτροκίνηση.

 

«Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην προετοιμασία του συντεταγμένου διαλόγου με τους πολίτες, που εξετάζει σε βάθος τα παραπάνω θέματα και προκαλεί την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σε στρογγυλά τραπέζια, εφαρμόζοντας μια πρακτική που μπορεί να θεωρηθεί πρωτοποριακή για τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης στην χώρα μας» αναφέρει το Ecocity.

 

Οι συμμετέχοντες

Στην υπηρεσία πληροφόρησης και ενεργοποίησης των πολιτών, στο Οικολογικό Τριήμερο στην Αστυπάλαια ενώνουν τις δυνάμεις τους εκπρόσωποι από τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας ( Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), τέσσερεις επιστημονικούς  φορείς (ΚΑΠΕ -Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΕΛΕΤΑΕΝ -Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ΕΕΔΣΑ – Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ΣΕΣ -Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων), τρείς περιβαλλοντικές οργανώσεις (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Αρχιπέλαγος, ECOCITY),  δύο επαγγελματικές ενώσεις κα.

Στην διοργάνωση του Οικολογικού Τριήμερου στην Αστυπάλαια 2020 συμπράττουν η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Ν.Αιγαίου ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλης των Ελλήνων και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπηθούν σε υψηλό πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο.

 

Ελέγξτε επίσης

Υψηλά επίπεδα επικίνδυνων χημικών ουσιών σε ορισμένα αθλητικά είδη- To πρόγραμμα LIFE AskREACH διεξήγαγε έρευνα σε 13 ευρωπαϊκές χώρες

Τα αναλυτικά αποτελέσματα δειγματοληπτικής έρευνας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE AskREACH ανέδειξε το γεγονός …

Τα Περιοδικά μας