Χριστουγεννιάτικο Πολυεργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης

Στις 19 Δεκεμβρίου 2021 η RE:THINK διοργανώνει στο Αγρόκτημα Φοίφα για 5η χρονιά το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Πολυεργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης με τίτλο «RE:Think Christmas Lab», με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα από έξυπνες τεχνικές αυτοδιαχείρισης της ύλης και τη δημιουργία ευφάνταστων χρηστικών και εικαστικών κατασκευών με οργανικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Πρόκειται για μια ημέρα γεμάτη χρώματα, μοτίβα και δημιουργικότητα κατά την οποία όσοι συμμετέχουν θα φτιάξουν υπέροχα δώρα, στολίδια και γούρια για τους αγαπημένους μας, ενω θα πραγματοποιηθούν και ποικίλες παράλληλες δραστηριότητες όπου θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε την τέχνη σε όλες της τις μορφές μέσα στο φυσικό χώρο.

Το RE:Think Christmas Lab είναι ένα πoλυεργαστήριο δημιουργικής επανάχρησης και εκπαίδευσης όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν έργα από χρηστικά και άχρηστα υλικά, δημιουργώντας έτσι μοναδικά δώρα, γούρια, στολίδια και διακοσμητικά αντικείμενα που τους εκφράζουν στο πλαίσιο των γιορτών.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό!

Είναι και μια γιορτή ανταλλαγής και μοιράσματος επικοινωνώντας μια εναλλακτική πιο ανθρώπινη και πιο φυσική προσέγγιση των γιορτών μακριά από έναν άκρατο καταναλωτισμό που μόνο χωρίζει και δεν ενώνει. Εκατοντάδες μαθητές έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα και μοναδικά εκθέματα από φυτικά και άχρηστα υλικά, όλα αυτά τα χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στη σελίδα: https://www.facebook.com/events/1036422783940831

Το Σχολείο

Το #ReThinkChristmasLab  αποτελεί μέρος του “Σχολείου στη Φύση”, του ευρύτερου εκπαιδευτικού προγράμματος  του Αγροκτήματος Φοίφα – RE:THINK “Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας” και απευθύνεται σε σχολεία και συλλογικούς φορείς. Εκατοντάδες μαθητές έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα και μοναδικά εκθέματα από φυτικά και άχρηστα υλικά, όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκμάθησης ποικίλων τεχνικών αυτοδιαχείρισης  και δημιουργικής επανάχρησης των άχρηστων υλικών μας, στο οποίο οι μαθητές δημιουργούν  ευφάνταστα  χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Μέσα από το πρόγραμμα δημιουργούν υπέροχες κατασκευές, διακοσμητικά, γούρια, στολίδια κ.α.  τόσο από άχρηστα (για άλλους)  υλικά και από υλικά που συλλέγουν οι ίδιοι από τον κήπο καθώς επίσης, κατακτούν πολύτιμες γνώσεις πάνω στην λειτουργία του φυσικού οικοσυστήματος, αλλά και αναπτύσσουν ενσυναίσθηση και διασυνεκτική λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Συμμετοχή στα εργαστήρια #ReThinkChristmasLab μπορούν να δηλώσουν Σχολεία υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής επανάχρησης με στόχο τη δημιουργία ευφάνταστων χριστουγεννιάτικων στολιδιών και δώρων. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αναπτύσσουν την δημιουργικότητά τους, την φαντασία τους, επαναπροσδιορίζοντας την χρήση και τη μορφή των υλικών που θεωρούσαν άχρηστα. Επίσης, αναπτύσσουν κριτική σκέψη και αποκτούν πνευματικά εφόδια απέναντι στην καθιερωμένη καταναλωτική εορταστική νοοτροπία, ενώ επαναπροσδιορίζουν τα Χριστούγεννα, εστιάζοντας στον εορτασμό της Αγάπης που αυτά φέρουν.

Για δηλώσεις συμμετοχής σχολείων στο #ReThinkChristmasLab συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση,

https://mailchi.mp/5e63e400a31b/o-politismos-tis-kalliergeias-forma-symmetoxis

 

ή επικοινωνήστε στο 2721022505 και στο farmafifa@gmail.com.

 

Τα Περιοδικά μας