Ενεργοποιείται και πάλι το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας

 

Η ομάδα RE:THINK μέσα από ένα συνδυασμό συνεργασιών με τον Δήμο Καλαμάτας και το Πράσινο Ταμείο ενεργοποιεί ξανά το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας

Με τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας, σε πρώτη φάση δημιουργείται ένα Δίκτυο 40 κομποστοποιητών, από τους οποίους οι 28 νέοι κομποστοποιητές θα αντικαταστήσουν τους παλιούς, ενώ οι υπόλοιποι 12 (ξύλινοι) θα ανανεωθούν, προσφέροντας και πάλι ενίσχυση στην προσπάθεια για μια πιο καθαρή πόλη.

Με την βοήθεια του Πράσινου Ταμείου, το Δίκτυο επεκτείνεται σε 55 κομποστοποιητές, συντηρείται για 18 μήνες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύεται ο πολίτης.

Οι 15 ολοκαίνουργιοι κομποστοποιητές θα τοποθετηθούν στην πόλη και με επιμέλεια του Δικτύου για 18 μήνες, θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκπαιδευτικών επιτόπιων εργαστηρίων, στα σχολεία, σε φορείς και ομάδες πολιτών που θα αναλάβουν τους κομποστοποιητές.

Επιλέον, θα παραχθεί ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό για να μοιραστεί δωρεάν, όπως επίσης και ψηφιακό υλικό που θα «ταξιδέψει» στο διαδίκτυο.

Το κάλεσμα

Η Ομάδα RE:THINK καλεί τα σχολεία της Καλαμάτας και τους φορείς, να αιτηθούν κομποστοποιητή. Η Ομάδα RE:THINK θα μπορεί με ποικίλους τρόπους να βοηθήσει επιπλέον στην διαμόρφωση των σχολικών κήπων, στην τροφοδότηση με ανοιχτούς σπόρους, αλλά και με εκπαιδευτική επιμέλεια της ομάδας διαχείρισης τόσο του κομποστοποιητή όσο και του κήπου. Webinars, θα πραγματοποιούνται κατ’ αίτηση της σχολικής ομάδας τόσο για εκπαιδευτικούς, όσο και για τα παιδιά…

εδώ  η αίτηση για κάδο

Ταυτότητα Δράσης:

«Ανάπτυξη του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, RE:THINK»

Mέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες»,

Άξονας: «Καινοτόμες δράσεις»

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2019».

Δικαιούχος: RE: Think Κοιν.Σ.Επ. Προυπολογισμός: 49.961,50

Ελέγξτε επίσης

O καφέ κάδος στο δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού εμπλουτίστηκε με την παραλαβή ενός νέου και …

Τα Περιοδικά μας