ΔΕΥΑΤ: Ταχύτατοι ρυθμοί για τον νέο βιολογικό καθαρισμό Τρικάλων (δείτε φωτό)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τρικάλων βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός έργου που θα ωφελήσει τα περιβάλλον, τον ίδιο τον πολίτη αλλά και την πόλη. Πρόκειται για τον διπλασιασμό – του βιολογικού καθαρισμού, έργο προϋπολογισμού 3.410.000 ευρώ.

Το έργο, με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ», προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ήδη έχει γίνει πλήθος εργασιών, προκειμένου, μετά από το 1987, να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού.

Με το έργο, διπλασιάζεται η κάλυψη του βιολογικού των Τρικάλων, αυξάνεται η χωρητικότητα, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται τα μηχανήματα.

Οι εργασίες αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας του εργοστασίου: από τον καθαρισμό των κτηρίων, μέχρι την αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων μηχανημάτων, με αυξημένη χωρητικότητα, άρα και εξυπηρέτηση όλων των τρικαλινών, χωρίς προβλήματα.

Έτσι, κατασκευάζεται μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, σε συνδυαστική λειτουργία με την υφιστάμενη χλωρίωση, ενώ γίνονται εργασίες καθαρισμού κτηρίων, δεξαμενών και φρεατίων. Ακολουθούν:  αποκατάσταση βλαβών, μονώσεις δεξαμενών, καινούριος Η/Μ εξοπλισμός, νέες μεταλλικές σωληνώσεις, νέα θυροφράγματα, υπερχειλιστές και μεταλλικές κατασκευές.

Δηλώσεις

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστος Αναστασίου τόνισε με έμφαση ότι «με το συγκεκριμένο έργο ωφελούμε το περιβάλλον και προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον πολίτη. Η ΔΕΥΑΤ συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που έχει προγραμματίσει».

Τα Περιοδικά μας