Κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, τα τεχνικά συνεργεία του δήμου Αλίμου, ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις σε σχολεία του δήμου, που αφορούν ένα μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 2.400.000 €.
Τα χρήματα εξασφάλισε η Δημοτική αρχή από το ΕΣΠΑ.
Η αρχή έγινε στο 1ο Λύκειο Αλίμου. Μετά τις διακοπές του Πάσχα, σειρά έχουν τρία Νηπιαγωγεία της πόλης, όπου οι εργασίες θα εκτελούνται τα Σαββατοκύριακα, με στόχο να μη διαταραχθεί η καθημερινή λειτουργία των σχολείων και η εκπαιδευτική διαδικασία.
Συνολικά, με το έργο αυτό θα ανακαινιστούν και θα αναβαθμιστούν 10 σχολικά κτήρια του Αλίμου, ενώ ήδη σχεδιάζεται και επόμενο μεγάλο έργο, ώστε να αναβαθμιστούν αντίστοιχα και επιπλέον σχολεία της πόλης.
Με το έργο αυτό, τα σχολικά κτήρια ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται, ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα κτίρια γίνονται πιο οικολογικά, πιο «πράσινα» και πιο οικονομικά.
Μεταξύ άλλων, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εργασίες:
- αποξηλώνονται όλα τα παλιά κουφώματα και τοποθετούνται καινούργια παράθυρα, πόρτες και φεγγίτες, ώστε να υπάρχει καλύτερη μόνωση των χώρων
- τοποθετείται θερμομόνωση σε όλες τις προσόψεις και τις οροφές των κτηρίων
- εγκαθίστανται φωτιστικά led (όπου δεν υπάρχουν ήδη)
- εγκαθίστανται κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.