Στην Βοιωτία ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα 3

Δύο έργα …με άρωμα Ευρώπης

Επιμέλεια: Μ.Σταθακόπουλος

Φωτογραφίες: Όμιλος Εταιρειών Ζαφειράτος

Το Ecotec παρουσιάζει το φ/β έργο του «Όμίλου Εταιριών Ζαφειράτος», στην Βοιωτία, από όπου και το εξώφυλλο του περιοδικού. Ο όμιλος, εισέρχεται από το 2006 δυναμικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με τις πρώτες κατασκευές στην Ελλάδα, φωτοβολταϊκών σταθμών και πρόσφατα αναπτύσσεται και στο χώρο της αιολικής ενέργειας. Οι κατασκευές του ομίλου διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα και αποδοτικότητά τους. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται ήδη από το 1976 στην κατασκευή συγκροτημάτων κατοικιών και εμπορικών κτιρίων στην Ελλάδα, καθώς και σε επενδύσεις και κατασκευές στον κλάδο του τουρισμού με περισσότερα από πενήντα κτίρια στο ενεργητικό του.

Έως σήμερα, έχει αναπτύξει, κατασκευάσει και λειτουργεί επιτυχώς δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιοχή της Θήβας, τα πρώτα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνολικής ονομαστικής ισχύος 3,25 MW. «Ο Όμιλος άρχισε ήδη την κατασκευή του τρίτου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή των Λεύκτρων Πλαταιών Βοιωτίας, ισχύος 3.994 MW, του τέταρτου στην περιοχή Κριτίρι Φαρσάλων, ισχύος 2 MW και του πέμπτου στην περιοχή της Πεζούλας Αβδήρων Ξάνθης, ισχύος 6 MW, ενώ παράλληλα έχει στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής ισχύος 6 MW, για τους οποίους έχει ήδη συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων άδειών και εγκρίσεων» λέει στο Ecotec, o κ. Απόστολος Παιδακάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών, του ομίλου Εταιρειών Ζαφειράτος.

Τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2011. Επιστημονικά ιδρύματα καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν και πιστοποίησαν κατά την επίσκεψή τους την υψηλή ποιότητα και την τεχνική αρτιότητα των φωτοβολταϊκών έργων, όπως μας λέει ο κ. Παιδακάκης.

Η ταυτότητα του έργου

Τα δύο πρώτα πάρκα βρίσκονται στις θέσεις Δημοσιά και Πουρνάρι Αμπελοχωρίου του Δήμου Θηβαίων του νομού Βοιωτίας. Στη θέση Δημοσιά η ονομαστική ισχύς του πάρκου είναι 1,992 MW, χρησιμοποιήθηκαν 12.600 φωτοβολταϊκά πλαίσια μονοκρυσταλλικού πυριτίου, της Γερμανικής εταιρείας aleo solar AG, τύπου S03 και ονομαστικός ισχύος 150 – 170 Wp έκαστο και 180 μονοφασικοί αντιστροφείς sunny mini central sma 11000 ΤL. Στη θέση Πουρνάρι η ονομαστική ισχύς του πάρκου είναι 1,25 MW, χρησιμοποιήθηκαν 5760 πόλυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια της εταιρείας SolarWorld τύπου sw 210 – 220, 108 μονοφασικοί αντιστροφείς Sunny mini central SMA 10000 TL και 18 μονοφασικοί αντιστροφείς Sunny mini central SMA 7000 TL.

Ελέγξτε επίσης

Ελλάδα: Καταδίκη για Natura και βιοποικιλότητα-Το χρονικό της απόφασης

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στην απόφαση της αναφέρει τα εξής: 1)  Η Ελληνική Δημοκρατία, …