Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕξοικονόμηση ΕνέργειαςΕνεργειακή αναβάθμιση στο δημαρχείο Ν. Περάμου

Ενεργειακή αναβάθμιση στο δημαρχείο Ν. Περάμου

Υπογράφηκε η πράξη για την χρηματοδότηση της ενεργειακής Αναβάθμισης του Δημαρχείου Ν. Περάμου των Μεγάρων και του  2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων. Tα συγκεκριμένα έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές».

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξής εργασίες:

  1. Για το Δημαρχείο Νέας Περάμου των Μεγάρων: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και δώματος και αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης.
  2. Για το 2o Δημοτικό Σχολείο: Αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση τοίχων και δώματος , αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Υπολογίζεται πως από τις ενεργειακές παρεμβάσεις θα εξοικονομούνται 251.000 kwh ανά έτος, με παράλληλη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 69 tn κατά έτος.[/box]

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  κατά τη διαδικασία της υπογραφής της απόφασης επισήμανε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μπήκαμε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσουν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο Ν. Περάμου Μεγάρων, ένα κτίριο που μετρά 4 δεκαετίες στο οποίο δεν έχουν γίνει για χρόνια παρεμβάσεις, ενώ αντίστοιχα έργα θα γίνουν και στο 2ο δημοτικό σχολείο της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να απολαμβάνουν τα αγαθά της γνώσης σ΄ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.  Στις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η ενεργοποίηση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και υποδομών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα έχουν ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Συνεχίζουμε με πιο εντατικούς ρυθμούς και κατά την νέα προγραμματική περίοδο προκειμένου να επιτύχουμε την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας, μέσα και από την αγαστή συνεργασία με τους Δήμους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Γ. Πατούλη και στον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Δρόση, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων είναι απολύτως αναγκαία, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο κτήριο του Δημαρχείου Ν. Περάμου των Μεγάρων το οποίο παρουσιάζει, όπως τόνισε πολλά προβλήματα μετά από 40 χρόνια χρήσης χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις στη λειτουργία του.

 

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Στην τελετή υπογραφής η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο Προϊσταμένος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.[/box]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ