Έργα περιβάλλοντος στο δήμο Βύρωνα-Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα περιβαλλοντικής προστασίας στο δήμο Βύρωνα, τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και το ΠΕΠ. Τα έργα που έχουν συνολικό προυπολογισμό τα 2 εκ. ευρώ επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.

 

Μεταξύ άλλων τα έργα είναι:

 

  • Το αντιπλημμυρικό έργο σε Καρέα και Ηλιούπολη. Το έργο είναι εκτελούμενο και έχει προϋπολογισμό 7.440.000 €
  • Η ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα. Το έργο έχει ολοκληρωθεί (χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττική και είχε προϋπολογισμό4.169.491,53 €)
  • Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου και του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Βύρωνα, που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Περιφέρειας Αττικής 2014-20
  • Ασφαλτοστρώσεις και μπετοστρώσεις οδών (Το έργο είναι εκτελούμενο και έχει προϋπολογισμό 2.900.000 €)
  • Η διάνοιξη της οδού Τμώλου και τη διαμόρφωση κόμβου(το έργο είναι μεσοπρόθεμης ωρίμανσης).

O Γ. Πατούλης, εκτός των άλλων,  ενημερώθηκε επίσης για την τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης του Δήμου Βύρωνα για την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
Ο Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γρηγόρης Κατωπόδης.

Κατά την επίσκεψή του, τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλος. Πρώτος σταθμός τους ήταν το δημαρχείο Βύρωνα στο οποίο είχε συνάντηση με το δήμαρχο Βύρωνα, Γ. Κατωπόδη. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος Προϊστάμενος Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης και  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά του Καρέα, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βύρωνα.

 

 

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Ενεργειακή αυτονομία στο Κολυμβητήριο Παλλήνης

Με χρηματοδότηση 870 χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου ενεργειακού στεγάστρου …

Τα Περιοδικά μας