ΑρχικήΕιδήσειςEκδηλώσειςΕβδομάδα εκδηλώσεων για το Παθητικό Σπίτι στο Ναύπλιο

Εβδομάδα εκδηλώσεων για το Παθητικό Σπίτι στο Ναύπλιο

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, διοργανώνει την 1η Εβδομάδα Εκδηλώσεων στις 16 με 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Φουγάρου στο Ναύπλιο. Το τετραήμερο εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου nZEB Roadshow, με εκπαιδευτικά σεμινάρια για μηχανικούς και τεχνίτες αλλά και παιχνίδια και happenings για μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για μια σειρά από εκδηλώσεις ενημερωτικού περιεχομένου σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας, που αποτελούν ήδη υποχρέωση στον κατασκευαστικό κλάδο από τον Ιούνιου του 2021.

Όλες οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι δωρεάν και  τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης, θα γίνουν επισκέψεις σε Παθητικά Κτίρια.

Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε διαφορετική θεματική.

Το πρόγραμμα

Το απόγευμα της Πέμπτης, υπάρχει ημερίδα αφιερωμένη στον Τουριστικό κλάδο με ιδιαίτερη έμφαση στον αειφόρο τουρισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών εγκαταστάσεων.

Την Παρασκευή το απόγευμα υπάρχει σεμινάριο για τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, πάνω στις βασικές αρχές υλοποίησης ενεργειακών αναβαθμίσεων και πρακτικές υλοποίησης (μόνωση, κουφώματα, συστήματα αερισμού) των Κτιρίων Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθεί σεμινάριο για τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για το βέλτιστο ενεργειακό σχεδιασμό, τις βασικές γνώσεις των κτιρίων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πρόσθετες πληροφορίες για τις ανακαινίσεις και την διασφάλιση ποιότητας του έργου. Θα παρουσιαστούν τα ελληνικά λογισμικά για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Παθητικών Κτιρίων.

Επίσης, την ημέρα του Σαββάτου,  περιλαμβάνεται μια σειρά από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Ένα παιχνίδι με 5 στάσεις δείχνει στα παιδιά μέσα από ένα απλό αλλά ταυτόχρονα διαδραστικό τρόπο, χρησιμοποιώντας κουίζ και πειράματα, τα απλά βήματα παρεμβάσεων που γίνονται στο σπίτι για να το κάνουμε σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης.

Τις δύο πρώτες μέρες (Πέμπτη-Παρασκευή) το πρωί στελέχη του ΕΙΠΑΚ θα συναντηθούν με μαθητές και δασκάλους σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Ναυπλίου και θα συζητήσουν για τα προβλήματα των σχολείων.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή με την επίσκεψη και ξενάγηση σε ένα Παθητικό Κτίριο που βρίσκεται στο παλιό Ναύπλιο, όπου θα παρουσιαστούν από τους υπεύθυνους μηχανικούς οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του και οι συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μετά από καιρό μέσα σε αυτό.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν στο χώρo εκθέσεις υλικών και συστημάτων από καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου, καθώς και πρακτικές επιδείξεις και εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.

Υγειονομικά μέτρα

Για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας (λόγω της πανδημίας του COVID-19) θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ