Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔόμησηTo Παθητικό Σπίτι σε ολόκληρη την Ελλάδα-Επίσκεψη στην "πρωτεύουσα" του Παθητικού Σπιτιού

To Παθητικό Σπίτι σε ολόκληρη την Ελλάδα-Επίσκεψη στην “πρωτεύουσα” του Παθητικού Σπιτιού

Το nZEB Roadshow με τέσσερα events σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας και εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες, θα επισκεφθεί, τελευταίο σταθμό για το 2022, την Κοζάνη. Πολλές και διαφορετικές δωρεάν δράσεις για μικρούς, μεγάλους και επαγγελματίες του χώρου των κατασκευών θα λάβουν χώρα, στις 15-18 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου.

Το nZEB Roadshow είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα σπίτια, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (http://eipak.org), και το οποίο έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες επαγγελματίες, πολίτες και παιδιά από όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τα Κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας και το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου.

Μέχρι στιγμής, η καμπάνια για το Παθητικό Σπίτι έχει ταξιδέψει σε Ναύπλιο, Τρίκαλα, Πάτρα, Καβάλα, Αίγινα και Καλαμάτα.

Παθητικό Σπίτι στο Πρωτοχώρι

Η πρωτιά της Κοζάνης

Η επίσκεψη στην Κοζάνη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πόλη κατέχει μία σημαντική πρωτιά: μαζί με την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενεί τα περισσότερα παθητικά κτίρια στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να ονομάζεται και “η ελληνική πόλη των παθητικών σπιτιών”!

Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής (15 και 16/12) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με παρουσιάσεις, πειράματα και διαδραστικά κουίζ.

Τα απογεύματα και όλο το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops, επιδείξεις τεχνικών σχεδιασμού σε μακέτες, εξειδικευμένα σεμινάρια σε μηχανικούς και δικτύωση εταιριών, πολιτών και μηχανικών. Από τις εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επισκέψεις στα παθητικά σπίτια της περιοχής, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Παθητικό σπίτι στην Πτολεμαϊδα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • Το πρωί της Πέμπτης και της Παρασκευής (15 και 16/12) θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με παρουσιάσεις, πειράματα και διαδραστικά κουίζ. Τα απογεύματα και όλο το Σαββατοκύριακο, οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και workshops, επιδείξεις τεχνικών σχεδιασμού σε μακέτες, εξειδικευμένα σεμινάρια σε μηχανικούς και δικτύωση εταιριών, πολιτών και μηχανικών.
  • Πέμπτη 15/12 (13:00-14:30) – Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών με θέμα “Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Παθητικών Κτιρίων”
  • Πέμπτη 15/12 (17:00-21:00) – Διαδραστικό Workshop: Παθητικά κτίρια και η κατασκευή τους, θερμομόνωση, τοποθέτηση κουφωμάτων, αεροστεγανότητα, θερμογέφυρες
  • Παρασκευή 16/12 (17:00-21:00) – Workshop για όλους: ‘Ολα όσα θέλεις να μάθεις για τον Μηχανικό Αερισμό και τις Αντλίες Θερμότητας.
  • Σάββατο 17/12 (16:00-20:00) – Παρουσιάσεις κτιρίων και νέων τεχνολογιών

Πρόγραμμα επισκέψεων σε παθητικά σπίτια

Σάββατο 17/12

Κυριακή 18/12

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ