Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ): Στήριξη 200 εκατ. ευρώ και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Προς τρείς πυλώνες θα κατευθυνθεί δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εθνικής συνδρομής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συνολική στήριξη της ΕΤΕπ να ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Εργα κοινωνικής συνοχής, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ενίσχυσης της οικονομίας θα είναι οι τομείς ενίσχυσης.

Οι επενδύσεις προτεραιότητας σε έργα μικρής κλίμακας, με μεγάλο αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα, θα επιταχυνθούν, χάρη στη συμφωνία που υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών και Διοικητής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer και ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για την Ελλάδα, Christian Kettel Thomsen.

Οι τελευταίες συμβάσεις υπεγράφησαν νωρίτερα σήμερα από τον Υπουργό Τσακίρη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία της ΕΤΕπ στο Λουξεμβούργο.

Δηλώσεις

Ο Werner Hoyer, Πρόεδρος της ΕΤΕπ:

«Οι επενδύσεις για την υποστήριξη δράσεων στην υγεία και την εκπαίδευση, την ενίσχυση των οικονομικών ευκαιριών και της δράσης για το κλίμα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η σημερινή, νέα συμφωνία ύψους 200 εκατ. ευρώ θα συμβάλει στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και θα επιταχύνει την πράσινη ανάκαμψη μετά την πανδημία της COVID-19. Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ομάδας Επενδύσεων για την Ελλάδα του ομίλου της ΕΤΕπ αποτελεί απόδειξη της διαρκούς, έντονης, θετικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τράπεζας της Ε.Ε.».

 

Στην φωτό, ο κ. Τσακίρης (αριστερά) και ο Werner Hoyer.

Ελέγξτε επίσης

ELEVATEGREECE.GOV.GR: Σε λειτουργία η πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη μέσω της οποίας θα εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις και θα …