«Ρύπανση από πλαστικά»: Ενημέρωση για 1000 και πλέον εκπαιδευτικούς

Επιμορφωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από 20 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και 19 Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων με άκρως ενδιαφέρουσα κι επίκαιρη θεματολογία πάνω σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ρύπανση από πλαστικά» και πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Webex events.

Πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί, απ΄ολη την Ελλάδα, παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις που είχαν στόχο την άμεση ανάγκη της κινητοποίησης όλων των σχολείων  για την επιτυχή εφαρμογή της νομοθεσίας απόσυρσης των πλαστικών μιας χρήσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των συσκευασιών των σχολικών γευμάτων με ανακυκλώσιμες.

Έντονα απασχόλησε επίσης τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς η ανάγκη ενίσχυσης των υποστηρικτικών ενεργειών προς τα περιβαλλοντικά προγράμματα, είτε με χρόνο μέσα στο ίδιο το ωρολόγιο πρόγραμμα, είτε με αύξηση των ωρών της ευέλικτης ζώνης και επέκτασής της στο Γυμνάσιο.

Η κοινότητα των συμμετεχόντων εκδήλωσε έντονα την επιθυμία συνέχειας των επιμορφωτικών αυτών πρωτοβουλιών εθνικής εμβέλειας και διερεύνησης μιας κοινής διοργάνωσης δράσεων στο μέλλον.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αναστασία Γκίκα ενώ συμμετείχαν οι κ.κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,  Θοδωρής Μαρδίρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του έκδοση του Ecotec

Ελέγξτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τα πλαστικά μιας χρήσης και τα αλιευτικά εργαλεία

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκλήρωσε το σχέδιο νόμου με τίτλο  «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ …

Τα Περιοδικά μας