Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για το νέο νομοσχέδιο της ανακύκλωσης

Στην Τηλεδιάσκεψη των Περιφερειαρχών της χώρας με τον Γ. Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αντικείμενο το προωθούμενο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση ο Γ.Γ του ΥΠΕΝ ανέφερε μεταξύ άλλων, πως κύριος στόχος είναι να μειωθούν αισθητά-κάτω από το 10% τα ποσοστά ταφής των απορριμμάτων έως το 2030, και κάλεσε τους Περιφερειάρχες και την ΕΝΠΕ να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους καθώς, όπως ανέφερε, στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως το κυβερνητικό νομοσχέδιο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε αυτή την ειδική ιστορική συγκυρία, έχουμε ευθύνη να δώσουμε οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε «καταδικασμένοι» να πετύχουμε και θα το κάνουμε»

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων αλλά και τους στόχους του εθνικού σχεδιασμού συμμετείχαν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας κατά τη σχετική τηλεδιάσκεψη.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Εντός του 2021 η δοκιμαστική λειτουργία το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου-Δηλώσεις Μ. Γραφάκου

Ανοίγει ο δρόμος για το μηδενισμό των προστίμων που πληρώνει η χώρα για την Πελοπόννησο …