Η Νάουσα στον δρόμο της Βιώσιμης Κινητικότητας

 

Η Νάουσα συμμετείχε στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας- Και ηλεκτρικό απορριμματοφόρο στην πόλη στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020, με σύνθημα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους – Μετακινήσου υπεύθυνα». Λόγω των μέτρων προστασίας που έχουν επιβληθεί με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού δεν είναι εφικτή φέτος η διοργάνωση εκδηλώσεων στον Δήμο  (όπως συνέβη πέρυσι με την δράση «ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ») .

Ωστόσο, συμβολικά έμειναν προσβάσιμες μόνο για πεζούς και ποδηλάτες από τις 09:00 έως τις 14:00, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, οι ακόλουθοι οδοί:

Βενιζέλου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ. Περδικάρη, Βασ. Φιλίππου και σε όλους τους δρόμους που περικλείονται στη ζώνη αυτή, όπως οδός Θ. Μπιγκάνου, Μιχαήλ Λογίου (από τη συμβολή της με την οδό Θ. Μπιγκάνου έως και τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου), Στεφ. Δραγούμη (από τη συμβολή της με την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου έως και τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου) και Βασ. Φιλίππου (από τη συμβολή της με την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου έως και τη συμβολή της με την οδό Γ. Περδικάρη).

 

Το απορριμματοφόρο

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, κ. Νικόλα Καρανικόλα, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την 21η Σεπτεμβρίου, η πόλη θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα που θα αποκτήσεις το πρώτο ηλεκτρικό απορριμματοφόρο.

Ενώ εξέφρασε την ευχή, ο στόλος των ρυπογόνων οχημάτων των δήμων της χώρας μας, να λειτουργεί στο άμεσο μέλλον με ηλεκτρική ενέργεια.

 

Ελέγξτε επίσης

Ηλεκτροκίνηση σε Ελλάδα και Βρετανία: Εργαστήρι από την Βρετανική Πρεσβεία-Α. Σδούκου: Επιταχύνουμε τις υποδομές

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, συμμετείχε στο διαδικτυακό εργαστήρι για …

Τα Περιοδικά μας