Έργα σε Σαρωνικό-Λαυρεωτική για αποκατάσταση των ζημιών της πυρκαγιάς

Δύο έργα 5,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά σε Σαρωνικό και Λαυρεωτική, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Για τα συγκεκριμένα έργα, είδε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και της Αρμόδιας Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Ε. Κοσμίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων έργων.

Μεταξύ άλλων η σχετική τροποποίηση αφορά έργα οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα σχετικά έργα έχουν  προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ.

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής, προβλέπεται ένταξη έργων οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000 εκατ. ευρώ

Δηλώσεις:

Γ. Πατούλης «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή. Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, το ίδιο κάνουμε αίσθημα ευθύνης και στην επόμενη ημέρα. Συμβάλλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών καθώς και στην προσπάθεια αναγέννησης των δασικών σχηματισμών που καταστράφηκαν».

Κοινή δήλωσή  οι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα».

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία Περιφέρειας Εθνικού Αστεροσκοπείου

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε τον χαρακτήρα …

Τα Περιοδικά μας