Ηλεκτρικό όχημα για ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές

Όταν οι ανάγκες για ενέργεια είναι μεγάλες, ειδικά μετά από φυσικές καταστροφές, τότε το RE-LEAF, το νέο ηλεκτρικό όχημα της Nissan ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις, σα να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον.

Σχεδιασμένο να παρέχει κινητή τροφοδοσία μετά από φυσικές καταστροφές ή ακραίες καιρικές συνθήκες, με τροποποιήσεις για την οδήγηση σε δρόμους που καλύπτονται από συντρίμμια, το RE-LEAF διαθέτει αδιάβροχες πρίζες τοποθετημένες απευθείας στο εξωτερικό του οχήματος, οι οποίες επιτρέπουν την τροφοδοσία συσκευών 110 έως 230 volt από μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας.

Το RE-LEAF μπορεί να βρεθεί στο κέντρο μιας ζώνης καταστροφών και να παρέχει ενέργεια σε κινητά τηλέφωνα, ενώ με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας μπορεί να τροφοδοτήσει ιατρικό, επικοινωνιακό, εξοπλισμό αλλά και να παρέχει φωτισμό και θέρμανση ή να υποστηρίξει οποινδήποτε άλλο εξοπλισμό υποστηρίζει την ζωή.

Όλοι οι ιδιώτες θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο όχημα όταν οι ανάγκες το απαιτήσουν, κυρίως, όμως, οι υπηρεσίες διάσωσης και οι τοπικές αρχές.

Η έννοια και η φιλοσοφία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη Nissan αποκτά μιαν διαφορετική σημασία:  «Διερευνούμε συνεχώς τρόπους με τους οποίους τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να εμπλουτίσουν τη ζωή μας, πέρα ​​από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων”, δήλωσε η Helen Perry, επικεφαλής ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων και υποδομών για τη Nissan στην Ευρώπη.

«Έννοιες όπως το RE-LEAF δείχνουν την πιθανή εφαρμογή των EV στη διαχείριση καταστροφών και αποδεικνύουν ότι η εξυπνότερη, καθαρότερη τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση ζωών και να προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα».

Τα Περιοδικά μας