Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕιδήσειςEκδηλώσειςΗμερίδα «Climate Era»: Οι νέες τάσεις για την Κλιματική Αλλαγή

Ημερίδα «Climate Era»: Οι νέες τάσεις για την Κλιματική Αλλαγή

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η πρώτη περιβαλλοντική ΜKO εθνικής εμβέλειας συνεχώς ενεργή από το 1951, διοργανώνει την ημερίδα «Climate Era», στο πλαίσιο του κύκλου εκπαιδευτικών δράσεων «Προστασία της Φύσης Lab», την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 15.00-19.30, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, είναι να αναδείξει τον ρόλο της περιβαλλοντικής και ιδιαίτερα της κλιματικής εκπαίδευσης για τη νέα γενιά, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν από την UNESCO, η Sarah Margono, Senior Project Officer, Section of Education for Sustainable Development και από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), ο Pramod Kumar Sharma, Senior Education Director. Από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της METRON ANALYSIS, Στράτο Φαναρά, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε για την ΕΕΠΦ, με θέμα «Τάσεις της κοινωνίας των πολιτών για την Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο».

Διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον χώρο της εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων, της καινοτομίας, των ΜΜΕ, της επιστήμης και του τουρισμού, θα συζητήσουν σε τρία στρογγυλά τραπέζια, τις θεματικές: «Εκπαίδευση για την Αειφορία για τη Νέα Γενιά», «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνία» και «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επιχειρήσεις».

*Οι ομιλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Δηλώστε συμμετοχή:

https://www.eventbrite.com/e/climate-era-tickets-713595000857?aff=oddtdtcreator

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Οι Νέες Τάσεις για την Κλιματική Εκπαίδευση – Πρώτο Μέρος

15.00 Καλωσόρισμα – Εισαγωγή στην Ημερίδα και στους ομιλητές από την ΕΕΠΦ

15.10 “Greening Education Partnership”, Sarah Margono, Senior Project Officer, Section of Education for Sustainable Development, UNESCO

15.25 “United Nations Decade on Ecosystem Restoration 2021-2030», Pramod Kumar Sharma, Senior Education Director, Foundation for Environmental Education (FEE)

15.50 Παρουσίαση Έρευνας «Τάσεις της κοινωνίας των πολιτών για την Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο», Στράτος Φαναράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, METRON ANALYSIS

16.15 Διάλειμμα

Ο Ρόλος της Εκπαίδευσης για τη Νέα Γενιά, για την Κοινωνία, για την Οικονομία – Δεύτερο Μέρος

16.35 Εισαγωγή στα Panels

16.50  Panel 1. «Εκπαίδευση για την Αειφορία για τη Νέα Γενιά»: Το εκπαιδευτικό σύστημα στο μέλλον. Παράλληλη εκπαίδευση και δια βίου μάθηση.

Ομιλητές:

Γρηγόρης Τσάλτας, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, πρ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή καθώς και της αντίστοιχης Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής

Βαρβάρα Βορύλλα, Διευθύντρια, πρ. Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής

Ζέφη Δημαδάμα, Γεν. Γραμ. Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου για θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης

17.35 Panel 2. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνία»: Κλίμα και κοινωνικά συστήματα, υγεία, δικαιοσύνη, πληθυσμός, ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα. Ο ρόλος της επιστήμης και της πολιτικής, των ΜΜΕ και των ΜΚΟ.

Ομιλητές:

Άγις Τσουρός, διεθνής σύμβουλος κυβερνήσεων κρατών και πόλεων για την υγεία και τη βιωσιμότητα, πρώην Διευθυντής Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία του Παγκόσμιου Οργανισμού (ΠΟΥ) για την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια

Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, παρουσιαστής στην τηλεόραση SKAI TV, και αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Κλαίρη Παπάζογλου, Πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών με πολυετή εμπειρία σε ΜΚΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Στέλιος Διακουλάκης, Αναπληρωτής Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων για την Κλιματική Αλλαγή C40 Cities

18.20 Panel 3. «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επιχειρήσεις»:Τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα και η εκπαίδευση των εργαζομένων. Οικονομία, τεχνολογία, καινοτομία.

Ομιλητές:

Γιώργος Τσόπελας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey & Company Ελλάδας και Κύπρου

Γιάννος Μητσός, Senior Advisor, Συντονιστής Θέσεων και Περιεχομένου στον ΣΕΒ

Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος ΔΣ, CSR HELLAS, Μέλος ΔΣ, UN Global Compact Network Hellas, Αντιπρόεδρος ΔΣ, CSR Europe, μέλος, European Reporting Lab, EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group)

Αγνή Χριστίδου, Διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος

19.05 Συμπεράσματα Ημερίδας, ΕΕΠΦ

19.15 Λήξη ημερίδας

19.30 Θα ακολουθήσει Κοκτέιλ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ