Καλαμαριά εναντίον ρύπων-Προετοιμάζει στόλο ηλεκτρικών οχημάτων

Η αρχή έγινε με την προμήθεια οκτώ βενζινοκίνητων οχημάτων με κινητήρες νέας τεχνολογίας, με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δε χρειάζονται φόρτιση, καθώς επαναφορτίζονται αυτόματα από την επιβράδυνση και έχουν χαμηλή κατανάλωση. Ο δήμος Καλαμαριάς με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, θα προχωρήσει και σε άλλες δράσεις για την ανανέωση του στόλου του και την χρήση οικολογικών οχημάτων.

«Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο στόλο επιβατικών οχημάτων, τα οποία  βοηθούν τις υπηρεσίες μας να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους με περιβαλλοντικό αποτύπωμα σχεδόν μηδενικό. Μειώνουμε πάρα πολύ τους ρύπους και βοηθάμε το περιβάλλον να είναι σε μία καλή κατάσταση. Επιπλέον  είναι μεγάλη η εξοικονόμηση  που θα γίνει σε χρήματα των συνδημοτών μας, γιατί η κίνηση αυτή γίνεται μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία κόστη θα ελαφρύνουν αφενός μεν τον δήμο κι αφετέρου δε τα νοικοκυριά των Καλαμαριωτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, κατά την παράδοση των αυτοκινήτων.

Τα οχήματα αυτά θα διανεμηθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα δύο θα δοθούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος, δύο στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, δύο στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, ένα στην Πολεοδομία και ένα όχημα στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το επόμενο βήμα είναι η προμήθεια των απορριμματοφόρων, τα οποία θα είναι ηλεκτροκίνητα ενώ το ΣΦΗΟ (Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων), προβλέπει την τοποθέτηση πάνω από εκατό φορτιστών στην Καλαμαριά, πέραν από αυτούς που υπάρχουν μέσα στα αμαξοστάσια και στους χώρους του δήμου.

«Γίνεται η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση κι αυτό είναι πολύ θετικό για το περιβάλλον», ανάεφερε ο κ. Δαρδαμανέλης, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η προμήθεια έγινε στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα ή κινητήρες νέας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στον Δήμο Καλαμαριάς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και το  κόστος ανέρχεται στις 120.320,96 ευρώ.

 

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 20% από σήμερα…

Το «έξυπνο» σύστημα οδοφωτισμού που έχει εγκατασταθεί στο δήμο από το 2017 θα χρησιμοποιηθεί έτσι …

Τα Περιοδικά μας